Ostali sportovi

Tko čeka, taj i dočeka: Japanka nakon tri svjetska zlata osvojila i olimpijsko

HINA, Petar Jenjić • petak, 09.08.2024.
Tko čeka, taj i dočeka: Japanka nakon tri svjetska zlata osvojila i olimpijsko
Foto: Damir Senčar/HINA

Japanska hrvačica Tsugumi Sakurai osvojila je zlatnu olimpijsku medalju u kategoriji do 57 kilograma, svoju prvu nakon tri svjetska naslova. Bugarin Magomed Ramazanov osvojio je zlato u kategoriji do 86 kilograma...

Na programu olimpijskog turnira u slobodnom hrvanju bile su tri kategorije, do 57 i 86 u muškoj, te do 57 kg u ženskoj kategoriji.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U ženskom finalu do 57 kilograma pobijedila je Japanka Tsugumi Sakuraiji koja je s 6:0 bila bolja od Moldavke Anastasije Nichite.

Japanka je tri puta bila svjetska prvakinja u ovoj kategoriji (2021, 2022, 2023), a sada je stigla i do najvećeg uspjeha u karijeri.

Bronce su osvojile Amerikanka Helen Maroulis i Kineskinja Hong Kexin.

Bugarin Magomed Ramazanov, koji je do 2019. nastupao za Rusiju, u finalu kategorije do 86 kilograma pobijedio je Iranca Hassana Yazdanija sa 7-1.

Za Iranca je to treće olimpijsko odličje nakon zlata iz Rio de Janeira u kategoriji do 74 kg, te tokijskog srebra do 86 kg. Bronce su osvojili Amerikanac Aaron Brooks i Grk Dauren Kuguglijev.

U kategoriji do 57 kg najbolji je bio Japanac Rei Higuchi koji je u finalu s 4:2 bio bolji od Amerikanca Spencera Leea. Za Japanca je ovo druga olimpijska medalja, ima i srebro iz Rija.

Treće mjesto su osvojili Indijac Aman Sehrawat i Uzbekistanac Gulomjon Abdullajevtest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!