Košarka

Francuskinje nakon produžetka izborile finale protiv Amerikanki

Petar Jenjić • petak, 09.08.2024.
Francuskinje nakon produžetka izborile finale protiv Amerikanki
Foto: EPA

Košarkašice Francuske izborile su finale Olimpijskih igara. Nakon produžetka uspješno su svladale Belgiju, iako su posao mogle zaključiti i u regularnom vremenu...

U finalu Olimpijskih igara u košarci, bilo u muškoj ili ženskoj kategoriji, gledat ćemo dvoboj Francuske i SAD-a. Večeras su domaće košarkašice u polufinalu bile bolje od Belgije 81:75 nakon odigranih produžetaka.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Francuskinje su u Londonu osvojile srebro, u Riju su bile četvrte, a u Tokiju brončane. S druge strane, Belgija će se boriti za svoju prvu medalju protiv Australije.

Francuska je na ulasku u posljednju minutu četvrte četvrtine imala vodstvo od 66:60. Prvo je Julie Vanloo izborila prekršaj na trici i zabila sva tri slobodna bacanja, da bi osam sekundi prije kraja produžetak donijela Emma Meesseman.

Nije to potreslo Francuskinje koje su u produžetku nastavile s boljom igrom te na koncu slavile s 81:75. Do pobjede ih je predvodila Gabby Williams s 18 koševa, dok je Valeriane Ayayi dodala 17 poena i pet skokova.

Najbolja je kod Belgije bila Emma Meesseman s 19 koševa, 14 skokova i šest asistencija, Kyara Linskens ubacila je 15 poena. test

Olimpijske igre, polufinale:
Francuska - Belgija 81:75 (nakon produžetaka)

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

OI 2024., nokaut faza

polufinale

SAD85:64Australija
Francuska81:75 *Belgija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

OI 2024., nokaut faza

polufinale

SAD85:64Australija
Francuska81:75 *Belgija

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!