Ostali sportovi

Brazilke u tri seta do zlata na koje se čekalo 28 godina

HINA, Mario Borko • subota, 10.08.2024.
Brazilke u tri seta do zlata na koje se čekalo 28 godina
Foto: EPA

U uzbudljivom finalu na najoriginalnijem borilištu na Olimpijskim igrama, Brazilke Silva Ramos i Lisboa Duda osvojile su zlato u odbojci na pijesku, prvo za Brazil nakon gotovo 30 godina čekanja...

Brazilke Ana Patricia Silva Ramos i Eduarda Santos Lisboa Duda osvojile su naslov olimpijskih pobjednica u odbojci na pijesku, one su u finalu s 2-1 (26:24, 12:21, 15:10) svladale Kanađanke Melissu Humana-Paredes i Brandie Wilkerson.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Veći dio prvog seta prednost su imale Kanađanke, vodile su 16:12 i činilo se da idu prema osvajanju prvog seta, ali Brazilke prelaze u vodstvo 18:17. Igralo se poen za poen, a Human-Paredes i Wilkerson imale su svoju treću set loptu pri vodstvu 24:23, ali Brazilke s tri uzastopna poena osvajaju prvi setu.

Drugi je bio vrlo tijesan do rezultata 10:10 kada Kanađanke uvjerljivom serijom izjednačuju rezultat. U odlučujućem Silva Ramo i Lisboa Duda prvi su se put odvojile na 5:2, tu su prednost više nisu ispuštale i s 15:10 dolaze do zlata.

Ovo je prvo zlato za Brazil u odbojci na pijesku u ženskoj konkurenciji još od Atlante 1996. kada je ovaj sport imao olimpijsku premijeru, dok je Kanada stigla do svog prvog odličja u povijesti u ovom sportu.

Brončane medalje osvojile su Švicarke Tanja Hueberli i Nina Brunner koje su u dvoboju za treće mjesto s 2-0 (21:17, 21:15) svladale Australke Mariafe Artacho del Solar i Taliquu Clancytest

FOTO: EPA/RITCHIE B. TONGO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!