Nogomet

Tramezzanijeva Istra ima nerazriješenih računa s Goricom i preko nje želi do prvih bodova

Mario Borko • subota, 10.08.2024.
Tramezzanijeva Istra ima nerazriješenih računa s Goricom i preko nje želi do prvih bodova
Foto: Luka Batelić/PIXSELL

Danas od 21:00 na rasporedu je druga utakmica drugog kola SuperSport HNL-a između Istre 1961 i Gorice. Puležani su u prvenstvo startali teškim porazom od Dinama i žele pred svojim navijačima isprati gorak okus protiv kluba kojeg prošle sezone nisu pobijedili...

U petak je utakmicom Šibenika i Slaven Belupa krenulo drugo kolo SuperSport HNL-a, a u subotu je na rasporedu samo jedan susret. Od 21:00 u Puli se sastaju Istra 1961 i Gorica. Današnji domaćini su u prvom kolu teško stradali od Dinama na Maksimiru, a Goričani su protiv Varaždina na svom terenu izvukli bod.

Igraj na Istra 1961 - Gorica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U Puli je glavni zadatak po završetku prošle sezone bio zadržati Paola Tramezzanija na klupi. Ta je misija uspješno obavljena, a Talijan je dobio potrebno vrijeme za pripremu momčadi. Remi protiv talijanskog prvoligaša Venezije u generalnoj probi djelovao je obećavajuće i mnogi su očekivali da će Istra biti vrlo neugodan protivnik Dinamu na otvaranju prvenstva.

No, sve je to palo u vodu za manje od pola sata kad su Modri već imali vodstvo od 3:0, a na kraju su Puležani kući otputovali ispraćeni “petardom“. Istra se u toj utakmici postavila hrabro, kreirala je neke prilike na početku, ali je Dinamu ostavila puno previše prostora i on je to iskoristio.

Utakmice protiv Dinama u pravilu su bonus za manje klubove i sve što se u njima napravi je velika stvar. Bez obzira na to, ovakav poraz sigurno nije dobro utjecao na momčad, ali Tramezzani će sada dati sve od sebe da se situacija protiv Gorice kod kuće okrene za 360 stupnjeva.

Istra 1961 je ostala bez nekoliko vrlo važnih igrača iz prošle sezone i bit će potrebno vremena, a možda i još pokoje pojačanje da se momčad maksimalno stabilizira. Susret s Goricom dolazi u pravo vrijeme.

Goričani imaju svoje problem, izgledali su loše na startu i Puležani se mogu odmah na početku sezone revanširati za “nezasluženi“ poraz u posljednjem kolu prošlog prvenstva kad je Gorica, uz prednost crvenog kartona, sretno stigla do pobjede, preskočila Istru na ljestvici, bacila je sa šeste na osmu poziciju te joj tako izbila i određeni novčani iznos iz ruku.

Gorica je prošle sezone završila sedma s 41 osvojenim bodom, ali samo 13 su Goričani prikupili u proljetnom dijelu sezone. Rajko Vidović sjeo je na klupu krajem ožujka, nakon što je klub osvojio samo pet bodova u 13 prethodnih utakmica. Uspio je stabilizirati ekipu, osvojiti osmo mjesto i dobio je priliku uvesti momčad u novu sezonu.

Pripremne utakmice odrađenu su relativno uspješno, pobjede 3:0 protiv Lokomotive i Rudeša i remi s turskim prvoligašem Konyasporom, djelovali su obećavajuće. Ipak, prva utakmica protiv Varaždina pokazala je koliko slabosti i problema trenutno ima ova momčad. Božidar Radošević skupio je čak osam obrana, a Mateo Leš bio je uz vratara najbolji igrač sa sedam otklonjenih opasnosti.

Varaždin je u Velikoj Gorici pokazao da je kvalitetnija momčad, ali nije uspio kapitalizirati svoju bolju igru. Goričani mogu biti vrlo zadovoljni bodom, a na gostovanju u Puli vidjet ćemo pravo stanje stvari. I Gorica je imala dosta odlazaka, najznačajniji je onaj Mateja Mitrovića, a nakon prvog kola pridružio mu se i Ante Matej Jurić.

Napad bi trebao predvoditi Marko Kolar koji je bio dosta samozatajan u prvom kolu, a četvorica Dinamovih juniora tek moraju pronaći svoje mjesto u momčadi.

Što su rekli

Paolo Tramezzani, trener Istre 1961: "Kao i uvijek, zadržat ćemo svoj stil igre, napast ćemo i idemo na visok pritisak. Igramo svoj nogomet, bez obzira igramo li protiv Gorice, Dinama, ili bilo koje druge ekipe. Vjerujem u svoje dečke, odradili su tjedan treninga vrlo dobro i bit će spremni sutra."

Rajko Vidović, trener Gorice: "Idemo izuzetno kvalitetnoj ekipi, pokazali su to i na kraju prvenstva. Protiv Dinama se vidjelo da vole igrati visoki presing, da su nezgodni po oduzetoj lopti i imaju fantastičnu kontru. Međutim, s obzirom na to kako moji igrači rade kroz tjedan, vjerujem da će to biti jako dobro."

Mjesto, vrijeme, sudac

Pula, Stadion Aldo Drosina, 21:00

Sudac: Ante Terzić

Prošli dvoboj

U posljednjem kolu prošle sezone, Gorica je na domaćem terenu pobijedila Istru 1961 s 2:0. U sva četiri prošlosezonska ogleda Goričani su ostali neporaženi, upisali su dvije pobjede i dva remija protiv Puležana koji su Goricu posljednji put svladali u svibnju 2023. godine.

Od 2018., kad je Gorica ušla u HNL, u 14 utakmica u kojima je Istra 1961 bila domaćin, ostvarila je samo tri pobjede, Gorica pet, a šest puta nije bilo pobjednika.

Prognoza

Istra 1961 je favorit i trebala bi upisati prve bodove ove sezone. test

SuperSport HNL

1Šibenik 24:1+36
2Dinamo 15:0+53
3Rijeka 14:0+43
4Hajduk 12:1+13
5Gorica 10:001
6Varaždin 10:001
7Osijek 11:2-10
8Slaven Belupo 21:4-30
9Lokomotiva 10:4-40
10Istra 1961 10:5-50

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Šibenik 24:1+36
2Dinamo 15:0+53
3Rijeka 14:0+43
4Hajduk 12:1+13
5Gorica 10:001
6Varaždin 10:001
7Osijek 11:2-10
8Slaven Belupo 21:4-30
9Lokomotiva 10:4-40
10Istra 1961 10:5-50

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!