Nogomet

Najtrofejniji belgijski klub traži treću uzastopnu pobjedu na početku prvenstva

Mario Borko • subota, 10.08.2024.
Najtrofejniji belgijski klub traži treću uzastopnu pobjedu na početku prvenstva
Foto: EPA

U trećem kolu belgijskog prvenstva, u subotu od 20:45 sastaju se Anderlecht i Oud-Heverlee Leuven. Oba kluba su uvodna dva kola ostala neporažena i žele nastaviti u pozitivnom tonu...

Ovog vikenda na rasporedu je treće kolo belgijske Pro liga, a u petak je prvu utakmicu odigrao Standard Ivana Leke koji je protiv Mechelena na domaćem terenu ostao neporažen. Istom se nadaju i današnji suparnici Anderlecht i Oud-Heverlee Leuven koji se sastaju od 20:45.

Igraj na Anderlecht – OH Leuven na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Anderlecht je rekordna 34 puta osvajao belgijsko prvenstvo, ali posljednji naslov stigao je u sezoni 2016./17. Od tada je belgijski velikan bio u stanovitoj krizi, ali prošle sezone se do posljednjeg kola borio za titulu. Brian Riemer radi odličan posao, a u istom je tonu nastavio i u uvodna dva kola nove sezone.

Na startu prvenstva ostvarena je 1:0 pobjeda protiv Sint-Truidena, Mario Stroeykens zabio je gol za vrijedna tri boda u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Na teškom gostovanju kod Royal Antwerpa, Anderlecht je u drugom kolu zadržao maksimalan učinak. Ponovno su sva tri boda došla u završnici, Majeed Ashimeru je u 80. minuti pogodio za 1:2.

Ljubičasto-bijele vrlo brzo čeka play-off Europske lige, tako da je vrlo važno skupiti što više bodova prije nego što krene ritam od dvije utakmice tjedno. Vjerojatni protivnik u toj fazi bit će Dinamo Minsk, protiv kojeg će Belgijci biti veliki favoriti i izvjesno je da će nastupati u drugom najjačem europskom natjecanju.

Najbolji strijelac iz prošle sezone Andres Dreyer još uvijek čeka na prvi gol u novoj sezoni, a isto vrijedi i za Kaspera Dolberga.

OH Leuven je klub koji fluktuira između prve i druge lige, a nikada nije osvojio trofej. Ovo je već peta uzastopna sezona u najvišem rangu belgijskog nogometa, a početak je bio odličan. Oscar Garcia ostao je bez nekoliko važnih prvotimaca, ali zasad djeluje da je pogodio sa zamjenama.

Nakon remija bez golova kod Beerschota, OH Leuven je na domaćem terenu pobijedio Genk s 3:1. Tobe Leysen istaknuo se sa šest obrana. Najbolji strijelci iz prošle sezone Youssef Maziz i Jon Dagur-Porsteinsson postigli su pogotke u pobjedi protiv Genka, ali ako klub želi napraviti iskorak trebat će puno više od sedam golova koliko je svaki od njih zabio prošle sezone.

Mjesto, vrijeme, sudac

Brussels, Lotto Park, 20:45

Sudac: Lawrence Visser

Prošli dvoboj

Posljednji dvoboj početkom siječnja završio je 1:1, a prije toga je Anderlecht imao dvije pobjede zaredom. OH Leuven tri boda protiv Ljubičasto-bijelih nije osvojio šest utakmica, od siječnja 2021. godine kada je slavio s 1:0.

Prognoza

Anderlecht je favorit i trebao bi opravdati taj status. test

FOTO: EPA/OLIVIER HOSLET

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!