Tenis

Coco Gauff brzo se oprostila s Torontom, ispala i četvrta nositeljica

Mario Borko • subota, 10.08.2024.
Coco Gauff brzo se oprostila s Torontom, ispala i četvrta nositeljica
Foto: EPA

Na WTA turniru u Torontu, prva nositeljica i druga igračica svijeta Coco Gauff zaustavljena je u trećem kolu od Ruskinje Diane Šnajder. Četvrta nositeljica Jelena Ostapenko također se oprostila od turnira...

Nakon osvajanja olimpijskog srebra Donna Vekić otkazala je nastup na WTA turniru u Torontu i priprema se za nastavak sezone i US Open koji dolazi krajem kolovoza. Suparnice koje je pobjeđivala na olimpijskom turniru u akciju su ovog tjedna u Kanadi, a ne ide im baš najbolje.

Igraj na mečeve turnira u Torontu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Druga tenisačica svijeta Coco Gauff izgubila je od Ruskinje Diane Šnajder sa 6:4, 6:1. Amerikanka je u prvom setu izgubila početni servis kod rezultata 5:4 i tako ispustila set, a u drugom je nakon 1:1 potpuno nestala i njezina forma prije US Opena gdje brani naslov ne djeluje baš najbolje.

Marta Kostjuk odigrala je epski meč s Vekić u četvrtfinalu Olimpijskih igara, a u Torontu je nakon uvodne dvije pobjede izgubila od 15. igračice svijeta Emme Navarro u tijesnom meču sa 7:5, 7:5. Ukrajinka je imala vodstvo 5:4 u prvom set, servis za meč i set loptu, ali na kraju ga je izgubila sa 7:5.

U drugom se iz zaostatka 4:1, 5:3 vratila na 5:5, ali Amerikanka je ponovno bila bolja u završnici i izborila četvrtfinale.

11. igračica svijeta, a četvrta nositeljica ovog turnira, Jelena Ostapenko izgubila je od Amerikanke Taylor Townsend sa 6:2, 6:1. 71. tenisačica svijeta bila je potpuno dominantna i za sat vremena je “pomela“ Latvijku s terena.

Druga nositeljica Arijana Sabalenka, pobijedila je s dva puta po 6:3 Britanku Katie Boulter, a treća nositeljica Jessica Pegula prepustila je sunarodnjakinji Ashlyn Krueger šest gemova i sa 6:2, 6:4 izborila četvrtfinale.

Najveće iznenađenje dosadašnjeg turnira je 132. igračica svijeta Amanda Anisimova kojoj je deseta nositeljica Ana Kalinska predala meč nakon što je prvi izgubila sa 6:2. test

WTA Toronto, treće kolo:
Diana Šnajder (Rus/14) - Coco Gauff (SAD/1) 6-4, 6-1
Ljudmila Samsonova (Rus/6) - Elise Mertens (Bel) 6-2, 6-4
Jessica Pegula (SAD/3) - Ashlyn Krueger (SAD) 6-2, 6-4
Peyton Stearns (SAD) - Viktorija Azarenka (Bje/12) 6-4, 4-2, predaja
Emma Navarro (SAD/8) - Marta Kostjuk (Ukr/11) 7-5, 7-5
Taylor Townsend (SAD) - Jelena Ostapenko (Lat/4) 6-2, 6-1
Amanda Anisimova (SAD) - Ana Kalinska (Rus/10) 6-2, 0-0, predaja
Arina Sabaljenka (Bje/2) - Katie Boulter (VBr) 6-3, 6-3

FOTO: EPA/RITCHIE B. TONGO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisWTA Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!