Ostali sportovi

Anamaria Govorčinović sedmim mjestom u polufinalu završila svoj nastup na Olimpijskim igrama

Mario Borko • subota, 10.08.2024.
Anamaria Govorčinović sedmim mjestom u polufinalu završila svoj nastup na Olimpijskim igrama
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Jedina hrvatska kajakašica na mirnim vodama, Anamaria Govorčinović u svojoj je polufinalnoj skupini završila na sedmom mjestu i tako ostalo bez A finala, ali i prilike da se u B ili C finalu bori za plasman...

U drugom polufinalu kajaka samca u mirnim vodama na utrci na 500 metara, jedina hrvatska kajakašica na Olimpijskim igrama u Parizu Anamaria Govorčinović završila je kao sedma i tako okončala svoj nastupa na Igrama.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U skupini je veslalo osam kajakašica, među njima je bila i sedmerostruka olimpijska pobjednica Lisa Carrington koja je s prvog mjesta izborila A finale. Njoj se pridružila Dankinja Emma Aastrand Jorgensen i on će se dvije u velikom finalu boriti za medalju.

Treće i četvrto mjesto vodilo je u B finale, a tamo su se plasirale Milica Novaković iz Srbije i Melina Andersson iz Švedske. Nastup u C finalu osigurale su Francuskinja Manon Hostens i Kanađanka Riley Melanson završivši utrku na petom i šestom mjestu.

Govorčinović je završila sedma i tako za 14 stotinki ostala bez prilike da vesla za plasman. Nizozemka Ruth Vorsselman okončala je utrku na posljednje mjestu.

Jedina hrvatska predstavnica polufinale je izborila kroz četvrtfinale, a ponovno ju je koštao loš start na kojem je zaostala i jednostavno nije uspjela nadoknaditi izgubljeno. Za prvim mjestom zakasnila je nešto manje od pet sekundi. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!