Ostali sportovi

Ivan Šapina u dramatičnoj borbi izborio polufinale Olimpijskih igara

Mihaela Bradovski • subota, 10.08.2024.
Ivan Šapina u dramatičnoj borbi izborio polufinale Olimpijskih igara
Foto: Damir Senčar/HINA

Ivan Šapina prošao je u polufinale taekwondo turnira na Olimpijskim igrama, u kategoriji do 80 kilograma. Šapina je u četvrtfinalu nakon velike borbe svladao Norvežanina Richarda Andrea Ordemanna...

Očekivano teška borba, ali na kraju ipak pobjeda za Ivana Šapinu. Nakon dramatične borbe slavio je u tri runde protiv Norvežanina Richarda Andrea Ordemanna.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Norvežanin je pokazao da je vrlo opasan borac, ali Ivan je bio precizniji, više je radio i tražio udarce te pokazao kako ima bržu reakciju.

Prva runda otišla je na stranu Norvežanina koji ju je uzeo s 5:3, ali u drugoj rundi Šapina je bio još agresivniji, odmah je stigao do vodstva i u konačnici je uzeo rundu s 13:7.

Odluka je pala u trećoj rundi u kojoj je Šapina brzo poveo, Norvežanin se vratio 50 sekundi prije kraja, još jednom je Šapina stigao do vodstva, a 25 sekundi prije kraja bilo je 3:3.

Deset sekundi prije završetka borbe Šapina pogađa Norvežanina i dolazi do prednosti 5:3 nakon čega se dobro obranio i uzeo pobjedu u tri runde.

Sada mu slijedi neugodni mladi Iranac Arian Salimi koji je u polufinalu svladao jednog od glavnih favorita za zlato Meksikanca Carlosa Sansoresatest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!