Ostali sportovi

Mesarov: 'Šapinu su pokrali u polufinalu, ovo je bila klasična krađa'

Branimir Korać, HINA • subota, 10.08.2024.
Mesarov: 'Šapinu su pokrali u polufinalu, ovo je bila klasična krađa'
Foto: Damir Senčar/HINA

Šapinu su pokrali u polufinalu, ovo je bila klasična krađa, tvrdi Dejan Mesarov, trener našeg tekvondo borca Ivana Šapine.

Hrvatski tekvondo reprezentativac Ivan Šapina nije se plasirao u finale na Olimpijskim igrama u kategoriji iznad 80kg te mu u nastavku subote ostaje borba za brončano odličje. U polufinalu je bolji od Šapine bio Iranac Arian Salimi koji je po rundama slavio s 2:1 (5:12, 9:8, 9:6).

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zagrepčanin koji je član splitskog Marjana je nakon dobitka prve runde, u drugoj imao prednost 6:4 šest sekundi prije kraja, ali je Iranac napravio akciju i dobio rundu. Trenera Mesaroša je naljutila situacija u kojem su Ivanu skinuti već priznati bodovi nakon udarca u glavu.

"Četiri dana natjecanja, 200 borbi, ne znam je li ijedan sudac skinuo bodove za udarac u glavu. Dobili smo opomenu za držanje. Ubio nas je sudac zadnjih deset sekundi. Nikad se ne vadim na suce, ali ovo je klasična, čista krađa. U takvoj borbi ima valjda deset takvih situacija, ali ovo još nisam vidio".

Šest sekundi prije kraja Šapina je u klinču primio udarac u glavu, mada je morao držati distancu.

"Irancu je to specijalka i prošlomu je, bilo je tu možda i malo umora kod Ivana. Idemo dalje, Tokio nam je proletio, nismo uspjeli, sad idemo na glavu. Ivan se borio kao lav. Ne znam uopće ni tko dolazi u repasažu. Borimo se za broncu, za to živimo i radimo već osam godina", zaključio je Mesarov.

Za broncu će se Šapina boriti protiv pobjednika meča u kojem se sastaju Kubanac Rafael Alba i Nigerijac Razak Issoufou Abdoul. Šapina, svjetski doprvak iz 2023. godine, na olimpijskom turniru je startao pobjedom protiv Gambijca Alasana Anna po rundama s 2:0 (7:1, 10:1), dok je u mnogo dramatičnijem meču, u četvrtfinalu, bio bolji od Norvežanina Richarda Andrea Ordemanna s 2:1 (3:5, 13:7, 5:3).

Šapina je posljednji hrvatski predstavnik na olimpijskom tekvondo turniru. Prije njega je Lena Stojković osvojila brončanu medalju u kategoriji do 49kg, a Marko Golubić je zaustavljen u četvrtfinalu kategorije do 68kg. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!