Ostali sportovi

Lisa Carrington osmim zlatom potvrdila status jedne od najvećih

Branimir Korać, HINA • subota, 10.08.2024.
Lisa Carrington osmim zlatom potvrdila status jedne od najvećih
Foto: EPA

Novozelanđanka Lisa Carrington osvojila je zlato u kajaku jednosjedu na 500 m, Čeh Josef Dostal je slavio u kajaku jednosjedu na 1.000 m, a Kanađanka Katie Vincent u kanuu jednokleku na 200 m u subotu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Novozelanđanka Carrington je u subotu dovršila zadivljujući niz zlatnih medalja u olimpijskim disciplinama, osvojivši u subotu naslov u kajaku jednosjedu na 500 metara u svom trećem i posljednjem natjecanju na nautičkom stadionu Vaires-sur-Marne.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kod kuće često nazivana "GOAT (Najveća svih vremena) u čamcu", 35-godišnjakinja je zatvorila svoje Olimpijske igre blistavom pobjedom u solo utrci s olimpijskim rekordom 1:47,36 čime je dodala svoje zlato pobjedama u kajaku četvercu i dvojcu.

Mađarica Tamara Csipes osvojila je drugo srebrno odličje (1:48.44), dok je Dankinja Emma Aastrand Jorgensen (1:49.76) osvojila broncu.

Subotnje zlato je bio osmi trijumf Carrington na olimpijskim igrama, čime je postala daleko najuspješnija novozelandska olimpijka.

U ovoj disciplini natjecala se i hrvatska kajakašica Anamaria Govorčinović koja je u današnjem polufinalu bila sedma.

Čeh Dostal osvojio je zlato u muškom finalu kajaka jednosjeda na 1000 metara s vremenom 3:24.07. Mađar Adam Varga osvojio je drugo srebrno odličje (3:24.76), dok je njegov sunarodnjak Balint Kopasz (3:25.68), zlatni iz Tokija, osvojio broncu.

U kanuu jednokleku završnica je bila napeta i Vincent je na kraju slavila sa svjetskim rekordom 44.12, Amerikanka Nevin Harrison je do srebra stigla sa stotinkom slabijim vremenom (44.13). dok je bronca pripala Kubanki Cirilo Duboys (44.36).

Za Vincent je ovo druga olimpijska medalja u Parizu nakon što je u jednokleku na 500 m osvojila broncu. U Tokiju je također bila brončana u toj disciplini. test

FOTO: EPA/ALI HAIDER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!