SuperSport HNL, 2. kolo, 10.08.2024, 21:00 h, Aldo Drosina
Suci: Ante Terzić, Vice Vidović, Ivan Starčević; 4. sudac: Zdenko Lovrić
Istra 1961
Istra 1961
Dario Marešić 71' (11m)
Oleksandr Petrusenko 89'
2:1(0:0) Gorica
Marko Kolar 84'
Gorica

Istra 1961 u uzbudljivoj završnici do pobjede protiv Gorice!

Petar Jenjić • subota, 10.08.2024.
Istra 1961 u uzbudljivoj završnici do pobjede protiv Gorice!
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Istra 1961 stigla je do prve pobjede ove sezone u SuperSport HNL-u. Na domaćem terenu je svladala Goricu s 2:1, a svi golovi pali su u zadnjih 20-ak minuta...

Odlična utakmica odigrana je na Aldo Drosini između Istre 1961 i Gorice koja je završila pobjedom domaćina od 2:1. Svi golovi pali su zadnjih 20 minuta igre, a Puljani su u uzbudljivoj završnici stigli do pobjede.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon desetak minuta igre Istra se probudila i uputila prvi jači udarac, ali Božidar Radošević lako je uhvatio pokušaj Advana Kadušića. Nekoliko dolazaka prema naprijed imao je domaćin u narednom periodu, ali bez konkretnije opasnosti po gol Goričana koji su zaprijetili nakon malo više od pola sata.

U izglednoj situaciji bio je Marko Kolar u 31. minuti, neometan je pucao s 15 metara, ali Lovro Majkić odbio je u korner. Nakon kornera nova šansa za Goricu, Mateo Leš nije uspio najbolje zahvatiti loptu u odličnoj situaciji pa je Majkić lako uhvatio. Do kraja nije bilo ozbiljnijih šansi, iako je Istra imala veći posjed, no Goričine šanse se pišu.

Najveća šansa Istre u nastavku je stigla u 66. minuti. Ubačaj iz kornera, Giorgi Gagua je pucao glavom, lopta je imala visok luk i pala je na gredu. Tri promjene napravio je Paolo Tramezzani i to se odmah vidjelo na igri. Dva udarca u kratkom periodu imao je Mario Čuić, prvi je obranio Radošević, drugi je otišao kraj gola.

Jurica Pršir nakon toga je faulirao Gaguu u kaznenom prostoru, a sudac Ante Terzić poslije pregleda VAR snimke pokazao na najstrožu kaznu. Siguran je s 11 metara bio Dario Marešić, igrala se 70. minuta. Odličan udarac Gague u 81. minuti, obranio je Radošević, a odbijanac nije uspio zabiti Beyatt.

Svi su stali nakon izvedenog slobodnog udarca Gorice u 84. minuti. Leš je izbjegao ofsajd zamku, odigrao za usamljenog Marka Kolara koji šalje loptu u praznu mrežu. Nakon pregleda snimke pogodak je potvrđen. Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima, Beyatt Lekweiry odlično je uposlio Oleksandra Petrusenka koji šalje loptu ispod Radoševića za 2:1.

SuperSport HNL, 2. kolo:
Istra 1961 - Gorica 2:1

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!