Ostali sportovi

Sara Kolak odlična i u finalu, manje od 30 centimetara nedostajalo je za medalju

Branimir Korać • subota, 10.08.2024.
Sara Kolak odlična i u finalu, manje od 30 centimetara nedostajalo je za medalju
Foto: Pixsell

Sara Kolak završila je nastup na Olimpijskim igrama na četvrtom mjestu. Kolak je u finalu bacila kraće nego u kvalifikacijama...

Sara Kolak na mala vrata došla je na Olimpijske igre, očekivanja nisu bila velika, ali dokazala je svima i sebi da još uvijek ima u rukama prave hice i rezultate vrijedne divljenja.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Da onaj sjajan hitac iz kvalifikacija nije bio slučajnost, pokazala je u finala gdje je dva puta prebacila 63 metra i završila na kraju na četvrtom mjestu, manje od 30 centimetara udaljena do odličja.

Trebalo joj je ovakvo nešto, trebali su joj pravi hici na velikoj sceni kako bi se napunila samopouzdanjem i nastavila u istom ritmu.

U finalu je imala dva slaba hica u prve dvije serije, ali onda je u trećoj koplje letjelo na 63.40 što je bilo dovoljno za treće mjesto, ali i osiguranje ulaska među osam najboljih.

Kratko je bila na trećem mjesto, ubrzo je Čehinja Nikola Ogrodnikova bacila svoj najbolji hitac ove sezone, koplje je otišlo na 63.68 i potisnula je Saru na četvrto mjesto.

Imala je Sara još dva odlična hica u petoj i šestoj seriji, kolje je letjelo na 62.31 i 63.03, ali to nije bilo dovoljno za pomak u poretku.

Pobjedu je odnijela Haruka Kitaguchi koja je odmah u prvoj seriji bacila 65.80, druga ja bila Južnoafrikanka Jo-Ane van Dyk, a treća Ogrodnikova. test

Koplje:
1. Haruka Kitaguchi (Japan) 65.80
2. Jo-Ane van Dyk (Južna Afrika) 63.93
3. Nikola Ogrodnikova (Češka) 63.68
4. Sara Kolak (Hrvatska) 63.40
5. Flor Denis Ruiz Hurtado (Kolumbija) 63.00
6. Yulenmis Aguilar (Španjolska) 62.78
7. Kathryn Mitchell (Australija) 62.63
8. Maria Andrejczyk (Poljska) 62.44
...

FOTO: BELGA/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!