Ostali sportovi

Sjajni Kinez Cao Yuan uzeo četvrto zlatno olimpijsko odličje

Branimir Korać, HINA • subota, 10.08.2024.
Sjajni Kinez Cao Yuan uzeo četvrto zlatno olimpijsko odličje
Foto: EPA

Kineski skakač u vodu Cao Yuan obranio je naslov olimpijskog pobjednika u skokovima s 10-metarske platforme, čime je osvojio svoje četvrto olimpijsko zlato, a ukupno šestu medalju.

Ovaj 29-godišnji skakač je postao prvi u povijesti koji je osvojio tri zlatna odličja u tri različite discipline, kad je u Tokiju prije tri godine postao olimpijski pobjednik u skokovima sa 10-metarske platforme. U Parizu je taj naslov obranio tako što je bio jedini koji nije imao nijedan kiks već je izveo šest ujednačenih skokova i za njih skupio ukupno 547,50 bodova.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najopasniji suparnik kineskom prvaku bio je 17-godišnji Japanac Rikuto Tamai koji je završio sa 507,65 bodova, ali je za svoj predzadnji skok dobio svega 39,10 bodova i tako izgubio mogućnost borbe za zlato, ali je u svom drugom nastupu na OI osvojio srebrnu medalju.

Britanac Noah Williams, aktualni svjetski doprvak u ovoj disciplini, osvojio je brončano odličje sa 497,35 bodova, s odlična posljednja dva skoka u finalu, kojima je uspio nadmašiti četvrtoplasiranog Australca Cassiela Rousseaua (481,00) i petoplasiranog Meksikanca Randala Willarsa Valdeza (478,40).

Bila je to posljednja disciplina programa skokova u vodu na OI u Parizu, gdje su kineski skakači i skakačice ponovno osvojili sve zlatne medalje, ukupno njih osam, te još dva srebra i jednu broncu. test

FOTO: EPA/TOLGA AKMEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!