Nogomet

Osijek između dva susreta sa Zirom dočekuje odmorni i snažni Dinamo

Mihaela Bradovski • nedjelja, 11.08.2024.
Osijek između dva susreta sa Zirom dočekuje odmorni i snažni Dinamo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U drugom kolu SuperSport HNL-a Osijek dočekuje Dinamo. Bit će to prvi ovosezonski dvoboj između klubova "velike četvorke"...

Osijek je već odradio četiri utakmice ove sezone, rezultati su bili šareni, a već se dogodio i prvi potres u klubu, a vezan je uz odlazak Ramona Miereza. Mierez je tražio transfer i u klubu nisu imali previše izbora te se još očekuje samo službena potvrda.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bruno Petković nekoliko dana kasnije napravio je upravo suprotno. I dok je Mierez isforsirao odlazak, Petković je stavio potpis na produženje ugovora s Dinamom i to, prema dostupnim informacijama, bez povećanja plaće.

Taj potez Petkovića uz dolazak Juana Cordobe i zasad odlično odrađen prijelazni rok, svakako pojačavaju dobru atmosferu u klubu i oko njega, a kako bi Dinamo mogao izgledati, imali smo prilike vidjeti u prvom kolu gdje je Istra teško stradala na Maksimiru i izgubila s 5:0.

Modri su u tom susretu izgledali sjajno, igrali su otvoreno, okomito, stvarali prilike, zabijali golove, vidjelo se da su odlično pripremljeni i željni utakmica. Kada je Dinamo u takvom izdanju, teško ga pobjeđuju i puno bolje momčadi od Istre.

Osječani su pak dva puta svladali Levadiju, u prvom susretu na krilima hat-tricka Ramona Miereza dok je u drugom susretu bilo već teže, ali su Estonci svladani s 1:0.

Nakon te dvije pobjede uslijedili su posrtaji. Prvo je na Opus Areni sretno slavio Šibenik s 2:1, a zatim je Osijek neporažena napustila Zira koja je remizirala 1:1 u trećem pretkolu Konferencijske lige. Ako želi pobjedu protiv Dinama, Osijek će morati bolje nego u ta dva susreta.

Što su rekli

Federico Coppitelli, trener Osijeka: "Što se tiče Dinama, mislim da sam u pravu ako kažem da nam je protivnik najjača momčad u Ligi koji je trenutno na vrlo visokoj razini. Imajući u vidu ono što smo pokazali do sada, uvijek gledam je li čaša polupuna ili poluprazna i mogu reći da je za mene – polupuna. Zadovoljan sam našim prezentacijama na terenu, no svakako težimo boljem iz utakmice u utakmicu. Probat ćemo iskoristiti ono što imamo na najbolji mogući način, jasno je da ćemo najvjerojatnije morati napraviti poneku zamjenu. Nalazimo se u tranzicijskom trenutku što se tiče sastava, no sigurno ćemo svi u klubu uložiti zajednički napor da nam prezentacije budu što bolje. Htio bih reći da dečki rade odlično, a pogreške su posljedice i određenog sazrijevanja. Pokušat ćemo da taj process bude što kraći."

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Igramo protiv momčadi koja ima puno talenta i potencijala, dosta su se pomladili, krenuli drugim putem, u smislu da dolaze potentni igrači koji se žele dokazati. Vjerojatno ćemo im mi biti dodatni motiv, na Opus areni je uvijek neizvjesno. Možda sad bude malo drukčije jer oni su u četvrtak igrali europsku utakmicu, a mi dolazimo svježiji i s puno više treninga u nogama nego što je to bio slučaj uoči ranijih ogleda. Živo me zanima kako ćemo se prezentirati u nedjelju. Naravno da će biti zahtjevno, ali budemo li igrali kao u prvom kolu protiv Istre 1961 i pritom nadogradimo neke stvari koje su bile malo slabije, tada s punim optimizmom ulazimo u utakmicu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Osijek, Opus Arena, 21:00

Sudac: Duje Strukan (Split)

Nedostaju

Osijek: Guedes, Mkrtčjan (ozljeda)

Dinamo: Perković, Stojković, Perić (ozljeda)

Prošli dvoboj

Prošle sezone Osijek i Dinamo sastali su se četiri puta, Dinamo je slavio u tri utakmice, a jedan dvoboj okončan je remijem. Sve četiri utakmice bile su tijesne i posve ravnopravne.

Prognoza

Dosta toga ide u prilog Dinamu koji je favorit u ovom dvoboju, ali Osijek kod kuće je uvijek neugodan protivnik. test

SuperSport HNL

1Šibenik 24:1+36
2Dinamo 15:0+53
3Rijeka 14:0+43
4Hajduk 12:1+13
5Istra 1961 22:6-43
6Varaždin 10:001
7Gorica 21:2-11
8Osijek 11:2-10
9Slaven Belupo 21:4-30
10Lokomotiva 10:4-40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Šibenik 24:1+36
2Dinamo 15:0+53
3Rijeka 14:0+43
4Hajduk 12:1+13
5Istra 1961 22:6-43
6Varaždin 10:001
7Gorica 21:2-11
8Osijek 11:2-10
9Slaven Belupo 21:4-30
10Lokomotiva 10:4-40

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!