Tenis

Sinner zaustavljen u četvrtfinalu Montreala, Rubljov ga svladao u tri seta

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 11.08.2024.
Sinner zaustavljen u četvrtfinalu Montreala, Rubljov ga svladao u tri seta
Foto: EPA

Jučer je bio vrlo bogat dan na Masters 1000 turniru u Montrealu gdje je u akciji bio i prvi igrač svijeta Jannik Sinner koji je poražen od Andreja Rubljova...

Ruski tenisač Andrej Rubljov pobijedio je prvog igrača na ATP ljestvici, Talijana Jannika Sinnera, sa 6:3, 1:6, 6:2 i plasirao se u polufinale turnira Masters 1000 serije u kanadskom Montrealu, a za plasman u finale će morati pobijediti još jednog talijanskog tenisača, Mattea Arnaldija.

Igraj na mečeve turnira u Montrealu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Arnaldi je u četvrtfinalu bio bolji od Japanca Keija Nishikorija sa 6:4, 7:5.

Kanadski Masters nije donio puno radosti 26-godišnjem Rubljovu, jer je do ove godine u četiri nastupa ostvario svega jednu pobjedu. U subotu je u Montrealu ostvario dvije. Zbog nadoknađivanja jednog dana programa, koji je izgubljen zbog kiše, Rubljov je prvo igrao meč trećeg kola protiv Brandona Nakashime i pobijedio ga sa 6:2, 6:2. I Sinner je dvaput izlazio na teren. U osmini finala je sa 6:4, 6:3 bio bolji od Čileanca Alejandra Tabila i tom pobjedom postao prvi tenisač koji je osigurao nastup na završnom ATP turniru osmorice najboljih u Torinu.

Rubljov je u njihov četvrtfinalni dvoboj ušao bolje i 'breakom' za 3:1 stvorio prednost koja mu je donijela prvi set. Uslijedio je polusatni prekid zbog kiše, nakon kojeg se Talijan vratio snažniji, od 1:1 u drugom setu nanizao pet gemova i izborio treći set.

Sinner je, unatoč odličnoj igri, dosta često pokazivao da osjeća nelagodu i bol u desnom kuku, zbog čega je ove sezone već morao propuštati turnire, između ostalih i nastup na domaćem Masters 1000 turniru u Rimu. Uoči trećeg seta Talijanu je i njegov trener Darren Cahill sugerirao da pozove fizioterapeuta, ako mu je potrebna pomoć, no Sinner to nije učinio.

Na početku trećeg seta odigran je najduži gem meča. Rubljov je spasio pet 'break'-lopti, u sljedećem gemu oduzeo servis Sinneru i krenuo nezaustavljivo prema velikoj pobjedi.

"Doista sam danas igrao jako dobro i sretan sam što sam uspio pobijediti. Ne znam kako to objasniti. Jannik je sjajan tenisač i nevjerojatno igra u posljednje dvije godine. Ja sam se samo nadao da ću biti u stanju boriti se s njim, pokazati odličnu igru. Na kraju, mislim da smo imali puno odličnih i dugačkih izmjena. Poseban je osjećaj kad možete pobijediti u ovakvim dvobojima i, naravno, trebaju mi ovakvi mečevi, poslije loših trenutaka koje sam imao ove godine", izjavio je Rubljov nakon pobjede. test

ATP Montreal - drugo kolo:
Arthur Rinderknech (Fra) - Flavio Cobolli (Ita) 6-3, 6-2
Hubert Hurkacz (Polj/4) - Thanasi Kokkinakis (Aus) 4-6, 6-3, 7-6 (6)
Sebastian Korda (SAD) - Taylor Fritz (SAD/9) 6-4, 7-6 (4)

Treće kolo:
Jannik Sinner (Ita/1) - Alejandro Tabilo (Čil/15) 6-4, 6-3
Andrej Rubljov (5) - Brandon Nakashima (SAD) 6-2, 6-2
Matteo Arnaldi (Ita) - Alejandro Davidovich Fokina (Špa) 4-6, 7-6 (5), 3-0, predaja
Kei Nishikori (Jap) - Nuno Borges (Por) 6-3, 6-4
Alexei Popyrin (Aus) - Grigor Dimitrov (Bug/7) 4-6, 7-6 (5), 6-3
Hubert Hurkacz (Polj/4) - Arthur Rinderknech (Fra) 4-6, 6-3, 6-4
Sebastian Korda (SAD) - Casper Ruud (Nor/6) predaja bez borbe
Alexander Zverev (Njem/2) - Holger Rune (Dan/13) 6-3, 7-6 (5)

Četvrtfinale:
Andrej Rubljov (5) - Jannik Sinner (Ita/1) 6-3, 1-6, 6-2
Matteo Arnaldi (Ita) - Kei Nishikori (Jap) 6-4, 7-5

FOTO: EPA/WILL OLIVER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!