Tenis

Tri Amerikanke i mlada Ruskinja u polufinalu turnira u Torontu

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 11.08.2024.
Tri Amerikanke i mlada Ruskinja u polufinalu turnira u Torontu
Foto: EPA

Tri američke tenisačice i Ruskinja Diana Šnajder izborile su mjesto u polufinalu WTA 1000 turnira u Torontu, u kojem neće biti treće tenisačice svijeta Bjeloruskinje Arine Sabalenke, jer je bolja od nje sa 6:4, 6:2 bila američka predstavnica Amanda Anisimova.

Anisimova je tom pobjedom došla do svog prvog polufinala na jednom WTA 1000 turniru, nakon što je propustila cijelu prošlu sezonu kako bi se posvetila svom mentalnom zdravlju.

Igraj na mečeve turnira u Torontu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sabalenka je za Anisimovu bila idealna suparnica, jer joj je ovo već peta pobjeda nad Bjeloruskinjom u sedam međusobnih dvoboja.

Za plasman u finale Anisimovu čeka osma nositeljica Emma Navarro.

U drugom polufinalu će braniteljica naslova i treća nositeljica Jessica Pegula, pokušati osigurati američko finale u Torontu, a suparnica će joj biti Ruskinja Diana Šnajder koja je u ruskom četvrtfinalnom obračunu svladala Ljudmilu Samsonovu s 4:6, 6:1, 6:4. Za 20-godišnju Ruskinju će ovo biti prvo WTA 1000 polufinale u karijeri, a do njega je stigla nakon što je u paru s Mirom Andrejevom osvojila srebrno olimpijsko odličje u Parizu i pokazala da joj prijelaz sa zemljane na tvrdu podlogu nije predstavljao nikakav problem.

No, i Pegula se u Kanadi sjajno osjeća, jer je pobjedom 6:4, 7:5 protiv sunarodnjakinje Peyton Stearns postala tek četvrta tenisačica u Open eri koja je četiri godine zaredom došla do polufinala Canadian Opena. Prije nje to je uspjelo samo Monici Seles, Gabrieli Sabatini i Simoni Haleptest

WTA Toronto - četvrtfinale:
Diana Šnajder (14) - Ljudmila Samsonova (6) 4:6, 6:1, 6:4
Jessica Pegula (SAD/3) - Peyton Stearns (SAD) 6:4, 7:5
Emma Navarro (SAD/8) - Taylor Townsend (SAD) 6:3, 7:6 (5)
Amanda Anisimova (SAD) - Arina Sabalenka (2) 6:4, 6:2

FOTO: EPA/CAROLINE BLUMBERG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!