Ostali sportovi

I olimpijska pobjednica u koplju dolazi na Hanžekovićev memorijal

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 11.08.2024.
I olimpijska pobjednica u koplju dolazi na Hanžekovićev memorijal
Foto: EPA

Uz brojne druge osvajače medalja na Olimpijskim igarama u Parizu, na 74. Boris Hanžeković memorijalu nastupit će i najbolja svjetska bacačica koplja Haruka Kitaguchi.

Kitaguchi je zlatnu medalju na Igrama u Parizu osvojila hicem od 65.80 metara, a zlato je prošle godine osvojila i na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti gdje je bacila 66.73. Osobni rekord joj je 67.38.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na stadionu Mladosti će joj 8. rujna suparnice biti i dvije sjajne hrvatske kopljašice. Olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira Sara Kolak vratila se u svjetski vrh i u olimpijskom finalu je sa 63.40 zauzela četvrto mjesto, zaostavši samo 28 centimetara za broncom.

Uz njih će na bacalištu biti i najbolja mlada europska bacačica koplja, Vita Barbić. Vita je u srpnju na Europskom prvenstvu do 18 godina u Banskoj Bystrici osvojila zlatnu medalju i sa 61.07 srušila rekord europskih prvenstava (koplje 500 grama).

Rekord Hanžekovićevog memorijala sa 66.42 metra drži Sara Kolak od 2019. godine i to je samo jedan od rekorda mitinga koji će biti ozbiljno ugroženi. test

FOTO: EPA/ANDY RAIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!