Olimpijske igre 2024., nokaut faza, za 3. mjesto, 11.08.2024, 09:00 h
Slovenija
Slovenija 22:23 Španjolska
Španjolska

Slovenci u dramatičnom dvoboju porazom od Španjolske ostali bez bronce

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 11.08.2024.
Slovenci u dramatičnom dvoboju porazom od Španjolske ostali bez bronce
Foto: EPA

Španjolska muška rukometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Olimpijskim igrama nakon što je u susretu za treće mjesto svladala Sloveniju s 23:22 (12:12).

Aleix Gomez s pet golova iz pet pokušaja te Agustin Casado s četiri pogotka bili su najefikasniji kod Španjolske, dok je Jure Dolenec zabio šest golova, svih šest iz sedmeraca za Sloveniju, a Blaž Janc je dodao pet uz stopostotni učinak.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio je to izjednačen dvoboj tijekom svih 60 minuta, dokaz čemu je i podatak kako niti jedna momčad nije imala prednost veću od dva gola, a konačan ishod nije bio poznat do posljednje sekunde. Nakon što Španjolci nisu iskoristili svoj posljednji napad, Slovenci su imali 19 sekundi na raspolaganju za akciju i pogodak kojim bi izborili produžetak. Odlučili su se na udarac Mačkovšeka s devet metara kojega je Perez de Vargas uspio zaustaviti.

Španjolska je tako ponovila rezultat otprije tri godine iz Tokija kada je također bila brončana. Ovo je ukupno peta olimpijska medalja za dvostruke svjetske i europske prvake Španjolce, a zanimljivo svih pet su bronce, isti su rezultat ostvarivali i 1996. u Atlanti, 2000. u Sydneyu te 2008. u Pekingu.

Slovenija će, pak, morati i dalje čekati na svoje prvo olimpijsko odličje u rukometu.

U finalu će od 13.30 sati igrati Njemačka i Danska. Obje su reprezentacije dosada po jednom osvajale olimpijski naslov, ali Njemačka još davne 1936., dok je Danska bila najbolja prije osam godina u Rio de Janeiru. Danskoj je ovo treći finale zaredom jer je prije tri godine u Tokiju bila srebrna, dok se Njemačka vratila u finale nakon točno 20 godina i poraza od Hrvatske u Ateni 2004. test

FOTO: EPA/ALEX PLAVEVSKI

Olimpijske igre 2024., nokaut faza

za 3. mjesto

Slovenija22:23Španjolska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!