Vodeni sportovi

Amerikanci nakon peteraca do brončane medalje!

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 11.08.2024.
Amerikanci nakon peteraca do brončane medalje!
Foto: EPA

Vaterpolska reprezentacija SAD-a osvojila je brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je boljim izvođenjem peteraca bila bolja od Mađarske...

Američka muška vaterpolska reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je u susretu za treće mjesto boljim izvođenjem peteraca svladala Mađarsku s 11:8 (3:2, 1:1, 2:2, 2:3; 3:0).

Igraj na Varaždin - Rijeka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Amerikanci su bili u blagoj prednosti tijekom prve tri četvtine samo da bi Mađari s tri uzastopna pogotka na startu posljednje dionice stigli u dobitnu poziciju s vodstvom 8:6. No, Amerikanci su u zadnje tri minute s dva gola s igračem više u bazenu poravnali na 8:8. Imali su Mađari priliku u zadnjim sekundama ipak do pobjedničkog gola, ali nisu bili precizni.

Prilikom izvođenja peteraca sva tri američka igrača bila su precizna, dok su dvojica Mađara pogađala okvir gola, a američki vratar Weinberg zaustavio udarac Vigvarija. Ovo je sedma olimpijska medalja za američke vaterpoliste, a prva nakon srebra iz Pekinga 2008. kada su u finalu izgubili od Mađara. Ukupno u svojoj kolekciji imaju tri srebra i četiri bronce.

Mađari su najtrofejnija nacija u povijesti u vaterpolu s devet olimpijskih zlata, no posljednje su osvojili upravo u Pekingu prije 16 godina, dok nakon ovog poraza nisu uspjeli ponoviti rezultat iz Tokija otprije tri godine kada su bili brončani. test

Olimpijske igre:
SAD - Mađarska 8:8 (11:8 nakon peteraca)

FOTO: EPA/ANNA SZILAGYI

OI 2024., nokaut faza

za 3. mjesto

SAD11:8 **Mađarska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

OI 2024., nokaut faza

za 3. mjesto

SAD11:8 **Mađarska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!