Vodeni sportovi

Hrvatska bez odgovora, Srbija uzela zlato!

Petar Jenjić • nedjelja, 11.08.2024.
Hrvatska bez odgovora, Srbija uzela zlato!
Foto: EPA

Hrvatski vaterpolisti osvojili su srebro na Olimpijskim igrama. Srbija je odigrala odlično i zasluženo došla do pobjede i trofeja...

Srbija - Hrvatska 13:11 (5:2, 3:3, 3:3, 2:3)

Srbija: Radoslav Filipović (11 obrana), Dušan Mandić 1, Strahinja Rašović 1, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk 3, Nikola Dedović 2, Radomir Drašović 1, Nikola Jakšić 1, Nemanja Vico 1, Nemanja Ubović 1, Petar Jakšić, Viktor Rašović 1, Vladimir Mišović.

Hrvatska: Marko Bijač (3 obrane), Rino Burić 1, Loren Fatović 2, Luka Lončar 1, Maro Joković 1, Luka Bukić, Ante Vukičević, Marko Žuvela, Jarko Marinić Kragić 3, Josip Vrlić 1, Matias Biljaka, Konstantin Harkov 2, Toni Popadić (4 obrane).


Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije uspjela osvojiti zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Srbija je jednostavno bila bolja u finalnom dvoboju, od početka do kraja odigrala sjajno i zasluženo došla do pobjede od 13:11. Naši nisu bili u utakmicu, bilo je dosta grešaka i titula protivnika nije nezaslužena.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je dobro krenula s vodstvom od 1:0, ali nakon toga uglavnom je igrala Srbija koja je realizirala sva svoja četiri igrača više i došla do vodstva od 5:2. Naši kao da se nisu pojavili u prvoj četvrtini koja je podsjećala na dvoboj s Amerikancima.

Odličan igrač više, čak štoviše stopostotan, nastavio se i u drugoj dionici. Došla je Srbija i na četiri pogotka prednosti (7:3), naši su smanjili na dva gola minuta, no u završnici poluvremena Srbija se vraća na istu prednost kao i nakon prve četvrtine (8:5).

Nastavak susreta donio je identičan rezultat kao u drugoj četvrtini. Srbija je imala četiri gola viška, Hrvatska se spuštala na tri, imala šanse doći bliže, no jednostavno nije išlo. Uoči zadnjih osam minuta Srbija je imala 11:8.

Hrvatska se spustila na minus dva, imala dva napada za doći na pogodak zaostatka, od čega jedan s igračem više, ali previše grešaka koštalo je Hrvatsku boljeg rezultata. Srbija je bila spremnija i zasluženo dobila.

Radoslav Filipović obranio je 11 lopti, tri gola postigao je Miloš Ćuk. Hrvatski vratari obranili su sedam lopti, a Jerko Marinić Kragić zabio je tri gola. test


Tijek meča

Kraj utakmice.

13:11 - Burić

13:10 - Ćuk.

12:10 - Harkov.

Previše propuštenih šansi za minus jedan. Dedović zabija za 12:9.

11:9 - Vrlić.

Krenula je zadnja dionica. Prvi napad za Hrvatsku.

Kraj treće četvrtine.

11:8 - Harkov

11:7 - Mandić.

10:7 - Tri obrane Filipovića zaredom, ali zabija Joković.

10:6 - Drašović.

9:6 - Marinić Kragić.

9:5 - Rašović.

Prvi promašaj Srbije s igrače više.

Kreće nastavak, Srbija ima prvi napad.

Kraj prvog poluvremena.

8:5 - Dedović.

7:5 - Marinić Kragić!

7:4 - Fatović.

7:3 - Još jednom koriste igrača više. Rašović.

6:3 - Vico.

5:3 - Lončar!

Kreće druga četvrtina, prvi napad za naše.

5:2 - Još jednom Jakšić s igračem više.

4:2 - Jakšić zabija. 3/3 igrač više za Srbiju.

3:2 - Ćuk.

2:2 - Marinić Kragić!

2:1 - Ćuk iz peterca.

1:1 - Ubović.

0:1 - Fatović!!

0:0 - Prvi napad za naše. Sretno Hrvatska!

FOTO: EPA/MOHAMED MESSARA

OI 2024., nokaut faza

finale

Srbija13:11Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!