Vodeni sportovi

Tucak: 'Veselim se zlatu i bronci, srebru se sada ne mogu veseliti'

Petar Jenjić • nedjelja, 11.08.2024.
Tucak: 'Veselim se zlatu i bronci, srebru se sada ne mogu veseliti'
Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

Izbornik Ivica Tucak prokomentirao je poraz od Srbije u finalu Olimpijskih igara. Istaknuo je da je sada jako razočaran, da je Srbija bila dobro skautirana, ali da je jednostavno bila bolja...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je poraz u finalu Olimpijskih igara. Barakude su izgubile od Srbije, a prve dojmove dao je izbornik Ivica Tucak za HRT:

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Čestitam Srbiji koja je danas bila bolja. Od početka su bili koncentriraniji, ušli smo konfuzno, s dosta grešaka u obrani, a na to se nadovežu i napadačke. Nismo imali tu sigurnost, tako se trofeji ne osvajaju. Kad primiš 13 golova, nemaš se čemu nadati. Žal i tuga, to je to. S druge strane, treba naći snage i biti ponosan na novu medalju. Veselim se zlatu i bronci, srebro se sada ne možeš veseliti."

Danas nisu odigrali na razini.

"Bili smo grozni u obrani, nismo ispoštovali neke dogovore. Baš smo bili porozni i bez energije i s toga smo ušli u zbunjenost u napadu. Čupali smo se, ali kad nisi pravi, onda ti i sreća okrene leđa. Primili smo gol na isteku napada, tri i pol minute prije kraja, ali realno, više od ovoga nismo zaslužili. Nismo bili pravi, Srbiji treba čestitati, od golmana do obrane. Nama ostaje žal. Mislim da smo ih skautirali dobro, sve ono što smo trebali. Pokušali smo zaustavili Mandića i Jakšića, a oni su našli snagu u drugima. Nismo imali blok i obranu."

Od početka utakmice Srbija je bila bolja:

"Da smo se obranili s tri, četiri bloka, vjerojatno bi išlo u drugom smjeru s novom energijom. To te baca u stanje nesigurnosti. Borili smo se, pokušavali, željeli, a na kraju ušli u forsirane šuteve. Po svemu je Srbija zaslužila zlato, čestitam na tome. Nekad je u sportu takav scenarij, ja sam želio zlato više od ikoga, i ja i igrači. Ovdje valjda nije bilo suđeno. Sad trebamo doći k sebi, porazi u finalu su najgori, ali s druge strane imaš srebro. Veliko ostvarenje, emocije su pomiješane, više negativne, nego pozitivne Svi znamo što Hrvatska radi, sad je ovako kako jest", dodao je Tucak. test

OI 2024., nokaut faza

finale

Srbija13:11Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!