Ostali sportovi

Talijanske odbojkašice do povijesnog zlata na Olimpijskim igrama

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 11.08.2024.
Talijanske odbojkašice do povijesnog zlata na Olimpijskim igrama
Foto: EPA

Do svog prvog olimpijskog zlata stigla je ženska odbojkaška reprezentacija Italije koja je u finalnom dvoboju s 3:0 u setovima bila bolja od SAD-a...

Ženska talijanska odbojkaša reprezentacija osvojila je zlatnu olimpijsku medalju na Igrama u Parizu pobijedivši u finalnom dvoboju američke odbojkašice s 3:0 (25-18, 25-20, 25-17).

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bila je to potpuno jednosmjerna utakmica u kojoj američka obrana nije mogla ništa protiv raspoloženog talijanskog napada u kojem je briljirala Paola Ogechi Egonu s 18 poena, čemu je dodala i četiri u bloku. Deset poena je Talijankama donijela Myriam Fatime Sylla.

Amerikanke su bile ravnopravne samo u prvoj trećini drugog i trećeg seta. Jordan Thompson je sa osam poena bila najuspješnija u američkom sastavu.

Talijanskim odbojkašicama je ovo prvo odličje na olimpijskim turnirima, dok su braniteljice naslova osvojile svoju sedmu medalju, a po četvrti put su izgubile finalni dvoboj i morale se zadovoljiti srebrom. Uz zlato iz Tokija, Amerikanke imaju dvije bronce.

Brončanu medalju u Parizu su još u subotu osvojile Brazilke, koje su u utakmici za 3. mjesto nadigrale reprezentaciju Turske s 3:1 (25-21, 27-25, 22-25, 25-15). test

Olimpijske igre, finale:
Italija - SAD 3:0 (25-18, 25-20, 25-17)

FOTO: EPA/TERESA SUAREZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!