Košarka

Francuskinje zbog gaženja linije ostale bez produžetka protiv neporaženih Amerikanki

Petar Jenjić • nedjelja, 11.08.2024.
Francuskinje zbog gaženja linije ostale bez produžetka protiv neporaženih Amerikanki
Foto: EPA

U finalu ženskog košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama do pobjede je stigla reprezentacija SAD-a koja je s poenom prednosti svladala Francusku...

Još od Olimpijskih igara 1984. godine, ženska američka košarkaška reprezentacija osvojila je zlato na svakim Igrama osim u Barceloni osam godina kasnije. Taj je niz nastavljen, danas su u finalu svladale Francusku s minimlanih 67:66.

Igraj na košarkaške utakmice SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U utakmici na mali broj koševa, Francuskinje su ozbiljno zaprijetile, a dvoboj je odlučen u samoj završnici gdje domaćin turnira nije uspijevao poentirati izvana, iako je imao nekoliko prilika.

Egal je ostao do završnice, Gabby Williams smanjila je na 60:59, a nakon toga za Amerikanke je zabila Kahleah Copper, minuti i 19 prije kraja (62:59). Promašile su Francuskinje tricu za poravnanje, a u penal završnici SAD je poveo 65:61.

Četiri sekunde prije kraja Williams je tricom smanjila na 65:64, a Copper sa slobodnih bacanja vratila na 67:64. Jako težak šut na drugoj strani ponovno je ubacila Williams sa zvukom sirene, ali nagazila je na liniju za tricu i ubacila "samo" dugu dvojku.

A'ja Wilson s 21 poenom i 13 skokova predvodila je Amerikanke, dok su po 12 koševa dodale Kelsey Plum i Kahleah Cooper.

Gabby Williams ubacila je 19 poena za Francuskinje, ujedno i jedina dvoznamenkasta za svoju reprezentaciju koja definitivno ima za čime žaliti. test

Olimpijske igre, finale:
Francuska - SAD 66:67

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

OI 2024., nokaut faza

finale

Francuska66:67SAD

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!