Vodeni sportovi

Irski plivač propustio ceremoniju zatvaranja Igara zbog bolova u trbuhu

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 12.08.2024.
Irski plivač propustio ceremoniju zatvaranja Igara zbog bolova u trbuhu
Foto: EPA

Daniel Wiffen, irski plivač koji je osvojio dvije medalje na Olimpijskim igrama, propustio je ceremoniju zatvaranja zbog bolova u trbuhu...

Irski olimpijac Daniel Wiffen, koji je osvojio dvije medalje na Igrama u Parizu, rekao je danas da je morao hitno biti prebačen u parišku bolnicu dva dana nakon natjecanja u plivačkom maratinu u rijeci Seini zbog "bolova u trbuhu".

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osvajač zlatne medalje na 800 metara slobodno i brončani na 1500 metara trebao je nositi irsku zastavu na zatvaranju, ali nije.

"Hvala svima koji su dali podršku. Nevjerojatno sam razočaran što sam sinoć propustio priliku da budem nositelj zastave.Jučer sam odjurio u bolnicu jer sam bio jako bolestan od neke infekcije od koje se liječim i sada se osjećam bolje", dodao je.

Wiffen se u petak također natjecao u muškom plivačkom maratonu na 10 kilometara u rijeci Seini, završivši 18. s vremenom od jedan sat i 58 minuta.

On sam svoju bolest nije povezivao s vodom u rijeci, a ni organizatori ističu da se zdravstveni problemi ne mogu automatski pripisivati rijeci.

Najmanje troje sportaša od više od 100 koji su sudjelovali u muškom i ženskom triatlonu 31. srpnja prijavilo je bolest nakon što su plivali u Seini.

Među njima je bila i belgijska triatlonka Claire Michel, kojoj je također bila potrebna liječnička pomoć nakon što je tri dana povraćala i imala proljev od virusa.

Zbog kiše koja je padala prije otvaranja, a i tijekom trajanja Igara voda u rijeci Seini bila je pogođena problemima onečišćenja unatoč potrošenih od 1,4 milijarde eura za poboljšanje pariškog sustava kanalizacije i pročišćavanja.

Od 11 dana događanja i treninga koliko su organizatori planirali u Seini, samo njih pet je dobilo zeleno svjetlo. test

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!