Rukomet

U-18: Visoka pobjeda rukometaša na Europskom prvenstvu

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 12.08.2024.
U-18: Visoka pobjeda rukometaša na Europskom prvenstvu

Hrvatski rukometaši do 18 godina upisali su novu pobjedu na Europskom prvenstvu. Nisu imali prevelikih problema protiv vršnjaka iz Austrije koje su svladali s 30:22...

Hrvatska muška mlađa juniorska reprezentacija slavila je na otvaranju drugog kruga Europskog prvenstva koje se igra u Podgorici. Mladi hrvatski rukometaši pobijedili su Austriju 30:22 u prvom kolu Skupine I u kojoj su s Hrvatskom još tri reprezentacije i koje se bore za plasman od 9. do 16. mjesta.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je odigrala još jednu jako dobru utakmicu, a to odlično pokazuje i podatak da ni u jednom trenutku nije bila u rezultatskom minusu, a samo je dva puta bilo izjednačeno i to kod rezultata 1:1 i 2:2.

Upravo su nakon drugog izjednačenja naši rukometaši napravili prvi veći niz. Postigli su četiri pogotka za redom i odmaknuli se na puno sigurnijih 6:2. Igrači Nenada Šoštarića mirno su održavali razliku sve do posljednjih desetak minuta kada Austrijanci zabijaju četiri pogotka i dolaze na "samo" tri gola zaostatka (13:10). Ali reagirali su naši rukometaši i prvi dio susreta priveli kraju s pet pogodaka prednosti (16:11).

Jako su dobro otvorili i drugi dio susreta. U prvih su pet minuta podigli svoju prednost na plus sedam (20:13). Austrija se pokušavala približiti, ali sve njihove pokušaje naši su rukometaši uspješno odbijali. Tako je nakon 60 minuta igre rezultat na semaforu bio 30:22 za Hrvatsku.

Najbolji u našim redovima bili su Petar Šprem i Fran Vicić koji su postigli svaki po pet pogodaka. Kod Austrije najbolji Emanuel Tikvić sa šest pogodaka.

Novi susret naše rukometaše čeka već sutra, također u 17:00 sati, a tad će im protivnik biti reprezentacija Švicarske. test

Europsko prvenstvo:
Hrvatska - Austrija 30:22

AUTOR: HRS.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!