Tenis

Pegula do titule u Torontu, Popyrin u Montrealu

Petar Jenjić • utorak, 13.08.2024.
Pegula do titule u Torontu, Popyrin u Montrealu
Foto: EPA

Završeni su Masters turniri za tenisače i tenisačice u Torontu odnosno Montrealu. Do titula su stigli Jessica Pegula i Alexei Popyrin...

Amerikanka Jessica Pegula obranila je naslov pobjednice na WTA turniru iz serije Masters 1000 u Kanadi, nakon što je lani slavila u Montrealu, ove je godine bila najbolja u Torontu svladavši u finalu sunarodnjakinju Amandu Anisimovu sa 6:3, 2:6, 6:1.

Igraj na Masters Cincinnati na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za 30-godišnju Pegulu je ovo šesti WTA naslov u karijeri, a drugi ove godine, u lipnju je bila pobjednica i u Berlinu. S druge strane, 22-godišnja Anisimova je ostala na dva osvojena naslova, a posljednjeg je osvojila još početkom 2022. godine Melbourneu.

Australac Aleksej Popyrin pobjednik je Masters 1000 turnira u Montrealu, on je u finalu s uvjerljivih 6:2, 6:4 svladao Andreja Rubljova.

Popyrin je pobjedom u finalu Montreala zadržao stopostotni učinak u finalnim dvobojima na ATP Touru, 25-godišnji Australac sada ima tri naslova iz tri finala, ali ovaj u Montrealu mu je uvjerljivo najveći u karijeri. Prethodno je slavio na dva turnira iz kategorije 250, u Singapuru 2021. te u Umagu prije nešto više od godinu dana.

I 26-godinji Rubljov je bivši pobjednik jedinog hrvatskog ATP turnira, on je u Umagu bio najbolji 2017., a bio mu je to prvi od dosadašnjih ukupno 16 naslova u karijeri. Ove je godine već osvajao naslove u Hong Kongu i Madridu, dok mu je ovo prvi poraz u finalu u 2024., a ukupno 10. u karijeri. test

Masters Toronto, finale:
Jessica Pegula - Amanda Anisimova 6:3, 2:6, 6:1

Masters Montreal, finale:
Aleksei Popyrin - Andrej Rubljov 6:2, 6:4

FOTO: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!