Ostali sportovi

Olimpijska zastava stigla u grad-domaćin sljedećih Igara

HINA, Petar Jenjić • utorak, 13.08.2024.
Olimpijska zastava stigla u grad-domaćin sljedećih Igara
Foto: Damir Senčar/HINA

Iza nas su Olimpijske igre u Parizu, a za četiri godine iste će se održati u Los Angelesu. Olimpijska zastava već je stigla u spomenuti američki grad...

Samo dan nakon zatvaranja Olimpijskih igara u Parizu, olimpijska je zastava stigla u Los Angeles, grad-domaćin sljedećih Igara koje će se održati u ljeto 2028. godine.

Igraj na Ludogorec - Qarabag na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zastava je u Los Angeles stigla zajedno s američkim sportašima i dužnosnicima, a iz aviona s njom je izašla gradonačelnica Karen Bass koju je na pisti dočekao guverner Kalifornije Gavin Newsom.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) još je 2017. godine domaćinstvo OI 2028. dodijelio Los Angelesu. Bit će to treći put kako će najveći grad u Kaliforniji biti domaćin najvećeg svjetskog sportskog događaja, nakon 1932. i 1984. godine.

Gradonačelnica Bass priznala je kako je Pariz ove godine visoko postavio letvicu kao domaćin Igara. Kao najveći problem koji treba riješiti navela je veliki broj beskućnika, ali s obzirom na blizinu Hollywooda, kazala je kako očekuje "mnoštvo čarobnih prilika". test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!