Tenis

Krenuo Masters u Cincinnatiju, večeras igra i Donna Vekić

HINA, Petar Jenjić • utorak, 13.08.2024.
Krenuo Masters u Cincinnatiju, večeras igra i Donna Vekić
Foto: EPA

Masters u Cincinnatiju krenuo je pobjedama Karena Hačanova i Flavija Cobollija, a večeras će krenuti i ženski dio turnira. U njemu nastupa i Donna Vekić...

Ruski tenisač Karen Hačanov i Talijan Flavio Cobolli prvi su igrači koji su se probili u drugo kolo Masters 1000 turnira u Cincinnatiju, pobjedama protiv Argentinca Francisca Cerundola i Amerikanca Tommyja Paula.

Igraj na Masters Cincinnati na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Flavio Cobolli (ATP - 31.) i Tommy Paul (ATP - 13.) su prvi put stali jedan nasuprot drugome i vjerojatno će obojica pamtiti meč koji je trajao nešto više od dva sata i završio pobjedom 22-godišnjeg Talijana 6:2, 4:6, 7:5, u kojoj je nadoknadio break zaostatka u trećem setu i spasio tri meč-lopte na servisu u desetom gemu.

Odmah potom Paul je u još jednom dugom gemu izgubio servis da bi Cobolli bez izgubljenog poena odservirao za pobjedu i plasman u drugo kolo, u kojem čeka boljeg iz dvoboja sunarodnjaka Luciana Darderija i Čileanca Alejandra Tabila. Hačanov (ATP - 22.) je za pobjedu 6-0, 6-3 nad ovogodišnjim umaškim pobjednikom Franciscom Cerundolom (ATP - 28.) trebao tek nešto više od sat vremena. Bio je to njihov šesti dvoboj i četvrti ove godine, a 26-godišnji Argentinac još uvijek čeka na svoju prvu pobjedu protiv 28-godišnjeg Rusa.

Hačanov će u drugom kolu igrati protiv trećeg nositelja, Nijemca Alexandera Zvereva, koji je bio slobodan u prvom kolu.

U glavnom ždrijebu Masters 1000 turnira u Cincinnatiju nema hrvatskih predstavnika. Borna Ćorić je igrao u kvalifikacijama, ali ga je već u prvom kolu pobijedio Talijan Lorenzo Sonego (3:6, 6:2, 6:3).

U utorak će u Cincinnatiju započeti i WTA 1000 turnir tenisačica na kojem je Donna Vekić (WTA - 22.) postavljena za 16. nositeljicu. Olimpijska doprvakinja za suparnicu u prvom kolu ima američku kvalifikanticu Ashlyn Krueger (WTA - 82.) koja je u ždrijebu zamijenila Brazilku Beatriz Haddad Maiju. Meč Vekić i Krueger trebao bi započeti oko 22 sata po srednjoeuropskom vremenu. test

FOTO: EPA/TIM IRELAND

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!