Nogomet

Rangersi nastavljaju borbu s Dinamo Kijevom

Petar Jenjić • utorak, 13.08.2024.
Rangersi nastavljaju borbu s Dinamo Kijevom
Foto: Dejan Popek

Nogometaši Rangersa i Dinamo Kijeva večeras igraju uzvratni dvoboj trećeg pretkola Lige prvaka. Prva utakmica završila je 1:1, a Škoti se nadaju da će pred svojim navijačima stići na korak do grupne faze...

Borba za posljednje, četvrto pretkolo Lige prvaka nastavlja se i u dvomeču Rangersa i Dinamo Kijeva. Nakon remija u prvom dvoboju, slijedi uzvrat na Hampden Parku u Glasgowu koji počinje u 20:45 sati. Prvi sudac dvoboja je Talijan Marco Guida.

Igraj na Rangers - Dinamo Kijev na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom dvoboju vidjeli smo dva pogotka, po jedan sa svake strane i po jedan u svakom poluvremenu. Dinamo je poveo u 38. minuti pogotkom Andrija Jarmolenka, a Cyriel Dessers je u samoj završnici susreta, u 94. minuti, zabio za poravnanje.

Rangersi nisu pretjerano oduševili u pripremnom periodu, tijekom kojeg su odigrali četiri utakmice i upisali tri poraza i jedan remi. Izgubili su od Ajaxa 2:1, od Manchester Uniteda s 2:0 i od Birminghama ponovno 2:1. U pravoj golijadi remizirali su s Union Berlinom rezultatom 4:4.

Na otvaranju nove prvenstvene sezone, isto tako nisu briljirali. Gostovali su kod Heartsa i odigrali bez postignutih pogodaka. Između prve utakmice i uzvrata s Ukrajincima ugostili su Motherwell te upisali pobjedu od 2:1. Sva tri pogotka vidjeli smo u prvom poluvremenu, a za Rangerse su zabijali Cyriel Dessers i Vaclav Černy.

Sezona za Dinamo Kijev nije ni krenula do prije tri tjedna, a prva natjecateljska utakmica donijela im je razloga za optimizam. Nakon solidno odrađenih priprema, tijekom kojih su upisali dva remija, dvije pobjede i jedan poraz, uslijedila je prava rapsodija protiv Partizana.

Domaću utakmicu igrali su u poljskom Lublinu i upisali visoku pobjedu od 6:2. Druga utakmica nije ponudila nikakvu dramu, Kijevljani ništa nisu prepustili slučaju te su ponovno slavili, ovoga puta završilo je 0:3. Ukupnih 9:2 dovoljno govori o razlici u kvaliteti.

U ukrajinsko prvenstvo krenuli su proteklog vikenda utakmicom drugog kola, u gostima kod momčadi Veres-Rivne. Mikola Šaparenko i Vitalij Bujalskij bili su strijelci u pobjedi od 2:1, na početku puta prema povratku na prvo mjestu koje je prošle sezone pripalo Šahtaru sa samo dva boda prednosti.

Što su rekli

Philippe Clement, trener Rangersa: "Sutra ćemo napraviti neke stvari drugačije, neke stvari kojima ćemo im pokušati zaprijetiti. Veći smo fokus stavili na to. Ne znam što će oni napraviti, možda će duže čekati na svoju tranziciju i kontru. Ne znam, ali trebamo biti spremni na različite scenarije. To je jako dobra momčad, kompaktna i zna stvoriti dobar pritisak, a prijete i iz prekida."

Mjesto, vrijeme, suci

Hampden Park, Glasgow, 20:45

Sudac: Marco Guida (Italija)

Nedostaju

Rangers: Balogun (pod upitnikom)

Dinamo Kijev: (-)

Zadnji susret

Prvi dvoboj, odigran proteklog tjedna, završio je remijem (1:1) kojim ipak mogu biti zadovoljniji gosti.

Prognoza

Dinamo je u nešto boljoj formi i pokušat će to iskoristiti, ali na Hampden Parku nije lako igrati. Večeras očekujemo tvrdu utakmicu i bez puno golova, kao uostalom što je bila i ona prva. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!