Nogomet

Ništa nije riješeno nakon prve utakmice, pobjednik se odlučuje u Bukureštu

Petar Jenjić • utorak, 13.08.2024.
Ništa nije riješeno nakon prve utakmice, pobjednik se odlučuje u Bukureštu

Jedna od drugih utakmica trećeg pretkola Lige prvaka večeras se igra u Bukureštu gdje će FCSB biti domaćin Sparti Prag. Prvi međusobni dvoboj završio je bez pobjednika...

Borba za posljednje, četvrto pretkolo Lige prvaka igra se i večeras u Bukureštu gdje će FCSB biti domaćin Sparti Prag. Tko će u playoff, a tko u kvalifikacije za Europsku ligu, saznat ćemo u dvoboju koji kreće od 20:30 sati. Prvi sudac dvoboja je Morten Krogh iz Danske.

Igraj na FCSB - Sparta Prag na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prva utakmica odigrana je prije tjedan dana u Pragu i završila je 1:1. Nakon prvog poluvremena nije bilo pogodaka, a gosti iz Rumunjske poveli su u 61. minuti pogotkom Joyskima Dawe. Remi domaćinu donio je Victor Olatunji u 78. minuti, šest minuta nakon ulaska u igru. Domaćinu je u sudačkoj nadoknadi poništen pogodak Kaana Kairinena zbog prekršaja.

Sparta je odlično krenula u novu natjecateljsku sezonu nakon solidno odrađenih priprema u kojima je upisala dvije pobjede te po jedan poraz i remi. Prvo je slavila u prvenstvu s 2:1 na domaćem terenu protiv Pardubica, a zatim u prvoj utakmici drugog pretkola slavila u gostima kod Shamrock Roversa s 0:2.

Uslijedila je pobjeda u gostima kod Teplica od 1:4, nakon čega je pobjedom protiv irskog protivnika u uzvratu (4:2) potvrdila prolazak u treću rundu. Uoči prvog dvoboja s Rumunjima, u češkom prvenstvu slavila je na domaćem terenu protiv Dukle Prag (2:0).

Zadnju utakmicu odigrala je prije tri dana u gostima kod Bohemiansa, u sklopu četvrtog kola nacionalnog prvenstva. Domaćin je vodio s 1:0, ali Sparta je preokrenula. Prvo je poentirao nekadašnji igrač Lokomotive, Indrit Tuci, a nakon njega i Veljko Birmančević.

I dok neki klubovi tek polako kreću s natjecateljskim utakmicama, neki su u jeku priprema pripremama, FCSB je već u punom natjecateljskom ritmu, s obzirom na to da je prvu utakmicu odigrao još 4. srpnja kada je u utakmici rumunjskog superkupa slavio s 3:0 protiv Hunedoare i uzeo prvi trofej sezone.

U prvom pretkolu Lige prvaka glatko je izbacio Virtus iz San Marina s ukupnih 11:1, dok u domaće prvenstvo nije najbolje krenuo. U tri odigrana kola prvo je upisao remi protiv Cluja (1:1), a zatim i Uniree Slobozije (2:2), dok je poraz upisao na domaćem terenu od Otelula rezultatom 0:2.

Drugo pretkolo donijelo je Izraelce, Maccabi Tel Aviv. Prvi dvoboj u Bukureštu završio je 1:1, ali FCSB slavio je u uzvratu s 0:1 i prošao dalje. Pogodak je zabio William Baeten iz kaznenog udarca u završnici dvoboja. Jedan, ali vrijedan trećeg pretkola.

Rumunji su pretprošli vikenda odgodili prvenstvenu utakmicu i sve snage usmjerili na ovaj prvi međusobni dvoboj s Česima, da bi proteklog vikenda u pravoj golijadi došli do domaće pobjede protiv Farul Constante. Ujedno i prve prvenstvene ove sezone. Završilo je 3:2 za rumunjske prvake koji su do 88. minute gubili 2:1. Darius Olaru zabio je dva gola za preokret.

Što su rekli

Lars Friis, trener Sparte: "Znali smo i prije prve utakmice da je FCSB snažan. Moramo biti fokusirani na sebe, na naš napredak. Moramo zadržati koncentraciju kroz cijelu utakmicu i napraviti jedna korak više na terenu. Nadamo se da će nam biti dovoljno za prolazak dalje."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadionul Steaua, Bukurešt, 20:30

Sudac: Morten Krogh (Danska)

Nedostaju

FCSB: Baeten (pod upitnikom), Pantea, Popescu (ozljeda)

Sparta Prag: Garcia, Suchomel, Mokrovics, Panak, (ozljeda), Sorensen (pod upitnikom)

Zadnji susret

Prva utakmica u Pragu završila je bez pobjednika, 1:1.

Prognoza

Sparta je kvalitetnija momčad i večeras bi to trebala potvrditi na terenu. Prognoziramo njenu pobjedu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!