Nogomet

Coppitelli: 'Znam da se pripremamo za razdoblje u kojem ćemo puno pobjeđivati'

Branimir Korać • utorak, 13.08.2024.
Coppitelli: 'Znam da se pripremamo za razdoblje u kojem ćemo puno pobjeđivati'
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Osijek je u prvoj utakmici neshvatljivo ostao bez pobjede protiv Zire i sada ga čeka težak posao u Bakuu gdje mora pokušati na bilo kakav način slaviti i proći u play-off Konferencijske life.

Prolazak u play-oiff Konferencijske lige ultimativni je cilj Osječana koji su na svom travnjaku odigrali 1:1 protiv Zire iako su bili dosta bolji protivnik.

Igraj na utakmice kvalifikacija za Konferencijsku ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Imali smo u Osijeku vrlo dobru utakmicu protiv kvalitetne momčadi i to pokazuje da odličan nastup protiv njih u te 93 minute ponekad nije dovoljan za pobjedu. No, to nam ipak daje samopouzdanje, ali nam u isto vrijeme pokazuje vrijednost protivnika. Ipak su oni iskoristili našu jedinu pogrešku i tako je završilo neriješeno iako smo zaslužili pobijediti. Činjenica da će oni sada biti domaćini nam govori da će svakako biti teško", kaće trener Osijeka Federico Coppitelli.

Iza Osijeka je teška utakmica protiv Dinama koja ne bi trebala ostaviti traga.

"Mislim da nam je momčad dobro pripremljena, imat ćemo dovoljno energije i entuzijazma za odigrati dobru utakmicu."

Talijanski stručnjak zadovoljan je kako momčad napreduje i u kojem se smjeru kreće.

"Mislim da problem imaju oni koji ne idu naprijed ili su usmjereni samo na jedan segment igre. Mi to ne radimo, ali dakako da se događaju neke pogreške koje su ponekad uzrokovane neiskustvom ili manjkom koncentracije. No, to je nešto, što možemo popraviti. Ne možemo raditi na podizanju svakog aspekta svoje izvedbe, ako nema želje i kvalitete, a mi to sve imamo. Nismo sretni, naravno, kada izgubimo ili odigramo neriješeno kod kuće, ali znamo da smo na dobrom putu. Nitko to ne razumije bolje od nas koji smo na terenu."

Stjopa Mkrtčjan je otpao za gostovanje u Bakuu što je dodatni problem u fazi obrane.

"Ovo je trenutak kada prolazimo kroz puno poteškoća jer smo i dalje u tranziciji, a riječ je o poziciji gdje sada moramo stvoriti određene opcije. No, rekao sam već više puta, imamo mlade igrače u koje vjerujemo, isto tako i one iskusnije koji mogu pokrivati više pozicija. Vidjet ćemo još sutra i odlučiti se koju opciju izabrati. Radimo sve što možemo na terenu, a rezultati nekada nisu prema zaslugama, ali znam da se pripremamo za razdoblje u kojem ćemo puno pobjeđivati." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!