Tenis

Donna Vekić poražena u trosatnom maratonu od američke kvalifikantice

Mihaela Bradovski • srijeda, 14.08.2024.
Donna Vekić poražena u trosatnom maratonu od američke kvalifikantice
Foto: EPA

Donna Vekić nakon osvojenog srebra na Olimpijskih igrama, otputovala je za SAD gdje je započela s pripremama za US Open. Na početku turnira u Cincinnatiju poražena je od Amerikanke Ashlyn Krueger...

Početak američke turneje nije bio dobar za Donnu Vekić. Poražena je na početku turnira u Cincinnatiju, međutim dobar dio krivice za taj poraz nose i zdravstveni razlozi.

Igraj na mečeve turnira u Cincinnatiju na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U teškim vremenskim uvjetima i na visokoj temperaturi, Donna se nije osjećala dobro te je u drugom setu zbog opće slabosti dobila i liječnički time-out tijekom kojeg se činilo da bi mogla čak i predati meč. Ostala je Donna na terenu te je u nastavku meča Amerikanka napravila preokret i upisala pobjedu.

Prvi set otišao je na stranu hrvatske tenisačice. Nakon što je Ashlyn Krueger povela s 4:1, u narednih osam gemova Vekić je osvojila sedam, uzela je prvi set i povela u drugom.

Krueger je uspjela drugi set odvući do tie-breaka u kojem je bila uspješnija i sa 7:4 uzela taj dio igre te izborila odluku u trećem setu.

Tamo je Amerikanka odmah došla do breaka i do kraja meča nije dopustila Donni niti jednu priliku za oduzimanje servisa. U završnici seta je još jednim breakom potvrdila pobjedu.

Krueger će u drugom kolu igrati protiv Diane Šnaider ili Shuai Zhangtest

Cincinnati, prvo kolo:
Ashlyn Krueger (SAD, Q) - Donna Vekić (Hrvatska, 16) 5:7, 7:6(4), 6:2

FOTO: EPA/RITCHIE B. TONGO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!