Nogomet

Ruski kup došao do drugog kola grupne faze, Rubin i Zenit u borbi za prvo mjesto

Mihaela Bradovski • srijeda, 14.08.2024.
Ruski kup došao do drugog kola grupne faze, Rubin i Zenit u borbi za prvo mjesto
Foto: Pixsell

Natjecanje u Kupu Rusije došlo je do drugog kola grupne faze. U jednoj skupini već su odigrani susreti drugog kola, a tek se trebaju odigrati u još tri skupine...

Zanimljiv program danas je na rasporedu u Kupu Rusije. Igraju se utakmice drugog kola, a posebno zanimljivo trebalo bi biti u skupini D gdje se sastaju u Kazanju domaći Rubin i Zenit.

Igraj na utakmice Kupa Rusije na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Članovi najvišeg razreda ruskog nogometa u Kupu su raspoređeni u četiri skupine s po četiri momčadi, pri čemu dvije najbolje momčadi u skupini prolaze u play-off.

U skupini D glavni favoriti su Rubin i Zenit koji imaju najkvalitetnije momčadi i od njih se očekuje da zauzmu prve dvije pozicije. Fakel iz Voronježa i Akron su ipak u statusu autsajdera.

Današnji dvoboj između Rubina i Zenita mogao bi nas približiti odgovoru tko će u ovoj skupini zauzeti prvo mjesto i tako s bolje pozicije krenuti prema sljedećoj fazi.

U prvom kolu i jedni i drugi bili su uvjerljivi. Rubin je slavio protiv Akrona s vrlo visokih 4:0 dok je Zenit s 3:0 bio bolji od Fakela na svom travnjaku.

Što se kvalitete momčadi tiče, ona je na strani Zenita što se vidio i u ruskom prvenstvu. Nakon četiri odigrana kola, Zenit je jedini stopostotan i to s gol razlikom čak 14:0. Na tom putu stajao mu je i Rubin kojeg je lako svladao.

Rubin je pak u prvenstvu tek 12. s četiri osvojena boda iz isto toliko utakmica.

Mjesto, vrijeme, sudac

Kazanj, AK Bars Arena, 16:15

Sudac: Mihail Čeremnih

Prošli dvoboj

Ovo će im biti drugi ovosezonski međusobni dvoboj. U drugom prvenstvenom kolu Zenit je u gostima kod Rubina slavio s 4:0 golovima Glušenkova, Cassierre, Pedra Henriquea i Wilsona Isidora.

Prognoza

Zenit je fantastično ušao u sezonu i ovdje je favorit. No moguće su rotacije unutar momčadi koje bi mogle povećati šanse Rubina. test

FOTO: Bane T. Stojanovic/ATAImages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!