Nogomet

Luka Modrić i Mario Pašalić u Varšavi se bore za trofej Superkupa

Mihaela Bradovski • srijeda, 14.08.2024.
Luka Modrić i Mario Pašalić u Varšavi se bore za trofej Superkupa
Foto: EPA

Već tradicionalno novu sezonu otvaraju osvajač Lige prvaka i pobjednik Europske lige. Danas se tako u Varšavi sastaju Real Madrid i Atalanta...

Vrlo zanimljiv dvoboj na rasporedu je danas u Varšavi gdje se Real Madrid i Atalanta sastaju u Superkupu, u borbi za prvi veliki trofej u novoj sezoni.

Igraj na Real Madrid - Atalanta na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prema posljednjim informacijama, u prvih 11 očekuju se i Luka Modrić i Mario Pašalić. Osim toga, ovaj dvoboj budi veliku pozornost i zbog debija Kyliana Mbappea u dresu Madriđana.

Španjolski mediji tvrde da je odlaskom Tonija Kroosa otvoren veliki prostor za Luku Modrića. Osim toga ozljedu je zaradio Eduardo Camavinga i u Madridu se pouzdaju u kapetana hrvatske nogometne reprezentacije bez obzira na njegove godine.

Mbappe se danas očekuje također od prve minute na travnjaku, trebao bi zaigrati u vrhu napada, a pomagali bi mu, dosadašnji prvi izbori na lijevoj i desnoj strani, Vinicius Junior i Rodrygo.

Što se tiče Atalante, ona ima dva problema uoči ovog susreta. Gianluca Scamacca, prvi strijelac Atalante iz prošle sezone, ozlijeđen je i neće ga biti duže vrijeme na travnjaku, kao i Giorgija Scalvinija.

Drugi problem je Teun Koopmeiners koji je na izlaznim vratima i pred prelaskom u Juventus, a i njegov izostanak je veliki hendikep.

Mjesto, vrijeme, sudac

Varšava, PGE Narodowy, 21:00

Sudac: Sandro Scharer (Švicarska)

Nedostaju

Real Madrid: David Alaba, Eduardo Camavinga (ozljede)

Atalanta: Teun Koopmeiners, El Bilal Toure (van konkurencije), Giorgio Scalvini, Gianluca Scamacca, Rafael Toloi, Nicolo Zaniolo (ozljede)

Prošli dvoboj

Real i Atalanta prošli put su se sastali u osmini finala Lige prvaka 2021. godine, Real je slavio s 1:0 u gostima pa 3:1 u Madridu.

Prognoza

Real je favorit i ovdje se očekuje njegova pobjeda. test

FOTO: EPA/KENA BETANCUR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!