Nogomet

Internacional pobjedom hvata priključak sa Juventudeom u borbi za Copa Sudamericana

Branimir Korać • srijeda, 14.08.2024.
Internacional pobjedom hvata priključak sa Juventudeom u borbi za Copa Sudamericana

Većina brazilskih prvoligaša već je pregurala više od polovice prvenstva, no neki još imaju za odraditi dio zaostalih utakmica. Jednu od njih večeras će odigrati Internacional i Juventude...

Brazilska Serie A broji 20 klubova, a, zanimljivo, broj odigranih utakmica po klubovima je od 17 pa do čak 22. Bilo je dosta odgoda iz raznih razloga, a klub koji je odigrao najmanje utakmica, njih 17, je Internacional.

Igraj na utakmice brazilske Serie A na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pred Internacionalom je dakle poveći broj utakmica koje mora nadoknaditi i to nije nužno loša vijest s obzirom da ima priliku pobjedama značajnije napredovati na ljestvici.

Trenutno ne stoji najbolje na ljestvici i zauzima tek 15. mjesto. Ambicije Internacionala su veće i ono najmanje što misli napraviti je ulazak u Copa Sudamericanu.

U idealnom slučaju, da upiše svih pet pobjeda, Internacional bi došao do 37 bodova, a trenutno šestoplasirani Cruzeiro ima 36 bodova dok četvrtoplasirani Palmeiras ima 38. Naravno, teško da će baš takvu seriju imati, ali da će koliko-toliko napredovati, to je sigurno.

Već večeras u slučaju pobjede protiv Juventudea, uhvatit će s njim priključak i bodovno se poravnati iako ima tri utakmice manje. Upravo Juventude drži 12. poziciju, posljednju koja vodi u Copa Sudamericanu.

Forma baš i ne ide u prilog Internacionalu s obzirom da je već pet utakmica bez pobjede, u krizi je bio i Juventude, ali on je u prošlom kolu slavio protiv vodećeg Botafoga s 3:2 i tako prekinuo neugodan niz.

Mjesto, vrijeme, sudac

Porto Alegre, Estadio Jose Pinheiro Borda, 00:30

Sudac: Gustavo Ervino Bauermann

Nedostaju

Internacional: Alan Patrick, Fernando, Ivan, Gabriel Mercado (ozljede)

Juventude: -

Prošli dvoboj

Samo ove godine sastali su se čak pet puta. U kupu je Juventude u gostima slavio s 2:1 pa je kod kuće odigrao 1:1 i sačuvao prednost. U Gaucho prvenstvu Internacional je u gostima slavio s 2:1 pa u polufinalu prvo u gostima odigrao 0:0 da bi kod kuće odigrao 1:1 pa u konačnici ispao na penale.

Prognoza

Na papiru prednost ide Internacionalu, međutim Juventude je već pokazao ove sezone koliko može biti neugodan. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!