Nogomet

Rijeka bez dosadašnjeg trenera u Švedskoj želi izboriti europsku jesen

Petar Jenjić • četvrtak, 15.08.2024.
Rijeka bez dosadašnjeg trenera u Švedskoj želi izboriti europsku jesen
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Rijeka traži plasman u četvrto pretkolo Europske lige. Na gostovanje kod Elfsborga stiže s Radomirom Đalovićem kao trenerom i traži pobjedu kojom bi osigurala europsku jesen...

Večeras se nogometaši Rijeke bore za osiguravanje europske jeseni. U uzvratnom dvoboju trećeg pretkola Europske lige gostovat će u Borasu, na istoimenom stadionu, kod švedskog Elfsborga, s početkom u 19 sati. Prvi sudac dvoboja bit će Andris Treimanis iz Latvije.

Igraj na Elfsborg - Osijek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Uvijek se u ovakvim situacijama traži mir za igrače i stručni stožer u pripremi utakmice, no u kadru Rijeke toga baš i nije bilo. Netom nakon završene press konferencije, treneru Željku Sopiću uručen je otkaz, a na njegovo će mjesto barem privremeno sjesti Radomir Đalović. Iako nije upisao nijedan poraz do sada, Sopić će tražiti po novi angažman.

U prvom kolu SuperSport HNL-a momčad sada već bivšeg trenera Željka Sopića odigrala je jako dobro protiv Lokomotive i upisala visoku pobjedu od 4:0. Bila je to odlična najava za dvomeč protiv švedskog Elfsborga koji je imao vodstvo na Rujevici, Rijeka je poravnala u finišu prvog poluvremena, a od 55. minute imala i igrača više. Međutim, rezultat je ostao 1:1 i Riječani će prolazak dalje tražiti u Švedskoj.

Između ove dvije utakmice, Rijeka je u drugom kolu SuperSport HNL-a odigrala bez golova na gostovanju kod Varaždina. Velika borba vodila se između ove dvije ekipe, ali onih pravih, stopostotnih šansi, gotovo da i nije bilo. Dva udarca u okvir dovoljno govore o tome. Prvo poluvrijeme pripalo je domaćinu, drugo gostima, ali remi je najrealniji ishod.

Švedskom klubu sezona je u punom jeku i nakon 18 odigranih kola trenutno je na diobi petog mjesta s 28 osvojenih bodova i gol razlikom 35:27. Od početka srpnja do danas, upisao je samo jedan poraz, od Djurgardena na domaćem terenu (1:2), a prije i nakon toga nizale su se pobjede, sve do spomenutog dvoboja na Rujevici.

Proteklog vikenda Elfsborg je igrao domaću prvenstvenu utakmicu protiv GAIS-a te upisao pobjedu od 2:1. U vodstvo ga je doveo Michael Baidoo u osmoj minuti, šest minuta kasnije gosti su poravnali preko Alexander Holmstrom, a pobjedu autogolom osigurao Anes Čardaklija.

Na put u Švedsku nisu otišli: Komnen Andrić, Marijan Čabraja, Bruno Goda i Lovro Kitin. Đalović je istaknuo da ima još nekoliko ozljeda unutar momčadi pa su tako i nastupi za Ivana Smolčića i Dejana Petroviča pod znakom pitanja. Zbog isključenja u prvoj utakmici kod Elfsborga neće biti Jalal Abdullai.

Što su rekli

Per Frick, igrač Elfsborga: To je dobra momčad. Prva utakmica bila je potpuno izjednačena i kod kuće očekujemo sličnu situaciju. Uspjeli smo izvući dobar rezultat u Rijeci i imat ćemo malu prednost u činjenici da ćemo o prolasku odlučivati na našem terenu. U isto, vrijeme, imamo puno poštovanje prema Rijeci i znamo da ćemo morati dati 100 posto od sebe kako bismo išli naprijed."

Radomir Đalović, trener Rijeke: "Naši igrači su pokazali u prošlim utakmicama, kako u Europi tako i u HNL-u, da mogu igrati na visokoj razini. Mislim da je veći pritisak na Elfsborgu. Pripremili smo se na teren koji nas očekuje tamo, oni domaće utakmice igraju drugačije, puno ofenzivnije. Radili smo i neke stvari na treningu, puno ćemo razgovarati i očekujem da tu nećemo imati problema. Bitno je da se što prije prilagodimo na njihov teren i atmosferu."

Mjesto, vrijeme, suci

Boras Arena, Boras, 19:00

Sudac: Andris Treimanis (Latvija)

Nedostaju

Elfsborg: Abdullai (kartoni)

Rijeka: Smolčić, Petrovič (pod upitnikom), Andrić, Čabraja, Goda, Kitin

Zadnji susret

Dvoboj na Rujevici, odigran proteklog četvrtka, završio je rezultatom 1:1.

Prognoza

Rijeka je pred teškim izazovom u borbi za osiguravanje jeseni u Europi. Od obje momčadi danas očekujemo barem po jedan pogodak. test

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Rijeka1:1Elfsborg
TNS0:0Petrocub
Elfsborg-:-Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Rijeka1:1Elfsborg
TNS0:0Petrocub
Elfsborg-:-Rijeka

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!