Tenis

Preokret Antonije Ružić i plasman u četvrtfinale Challengera

Petar Jenjić • četvrtak, 15.08.2024.
Preokret Antonije Ružić i plasman u četvrtfinale Challengera
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Hrvatska tenisačica Antonia Ružić upisala je pobjedu u osmini finala Challengera u Barranquilli. U tri je seta bila bolja od Amerikanke Varvare Lepčenko...

Svoju drugu pobjedu na Challengeru u kolumbijskoj Barranquilli upisala je Antonia Ružić (WTA 185.). Nakon slavlja u dva seta protiv domaće igračice Emiliane Arango (WTA 137.), danas je svladala još jednu bolje rangiranu protivnicu, Varvaru Lepčenko iz SAD-a (WTA 178.)

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska tenisačica puno se morala boriti za svoju drugu pobjedu na turniru, a do nje je stigla nakon preokreta. Slavila je s 3:6, 6:2, 6:3 nakon dva sata i 33 minute provedenih na terenu. Ovo im je bio prvi međusobni dvoboj.

Nakon gubitka prvog seta, hrvatska tenisačica je na otvaranju drugoga spasila pet break šansi protivnice, a zatim i sama napravila prvi i drugi break te poravnala rezultat u setovima.

Treći set otvorila je breakom, njena protivnica se vratila na 2:2, ali novim oduzetim servisom Ružić je osigurala pobjedu i četvrtfinale gdje će igrati protiv Solane Sierre iz Argentine, trenutno 165. tenisačice svijeta. test

Challenger Barranquilla, osmina finala:
Antonia Ružić - Varvara Lepčenko 3:6, 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!