Nogomet

Američki mediji: Pochettino preuzima reprezentaciju SAD-a

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 15.08.2024.
Američki mediji: Pochettino preuzima reprezentaciju SAD-a
Foto: EPA

Prema pisanju američkih medija, Mauricio Pochettino uskoro bi trebao preuzeti klubu reprezentacije SAD-a. Na tu funkciju trebao bi stići do prijateljske utakmice protiv Kanada početkom rujna...

Argentinski trener Mauricio Pochettino novi je izbornik američke nogometne reprezentacije, pišu New York Times, a nakon njega i ESPN.

Igraj na španjolsku Primeru na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pochettino bi trebao američku reprezentaciju voditi najmanje do kraja Svjetskog prvenstva 2026. godine, čiji će domaćin uz Kanadu i Meksiko biti Sjedinjene Američke Države.

Bivši američki izbornik b>Gregg Berhalter dobio je otkaz nakon što su SAD ispale u grupnoj fazi Copa Americe. Pochettino do sada nikada nije vodio niti jednu reprezentaciju, ali je vodio Espanyol, Southampton i Tottenham između 2009. i 2019., a onda nekoliko godina PSG i Chelsea.

SAD će 2026. godine zajedno s Kanadom i Meksikom bit će domaćini prvog Svjetskog prvenstva na kojem će sudjelovati 48 reprezentacija. Očekuje se da će biti na toj funkciji već u prijateljskom dvoboju SAD-a protiv Kanade koji je na rasporedu 7. rujna. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!