Nogomet

Jakirović: 'Šibenik je pokazao da ga moraš respektirati'

Petar Jenjić, GNK Dinamo • četvrtak, 15.08.2024.
Jakirović: 'Šibenik je pokazao da ga moraš respektirati'
Foto: Damir Senčar/HINA

Trener Dinama Sergej Jakirović najavio je utakmicu trećeg kola SuperSport HNL-a protiv Šibenika. Osvrnuo se i na novopostavljeni travnjak, kao i dolazak mladog Jana Oliverasa...

Međusobni ogled jedinih momčadi s maksimalnim bodovnim učinkom u prva dva ligaška kola... Takva nas platforma čeka u petak u 21 sat u Maksimiru, a taj statistički detalj ujedno sugerira da utakmicu možemo nazvati i – derbijem. Dinamov će gost ovoga petka, dakle, biti Šibenik, donedavni drugoligaš koji je pobjedama protiv Osijeka i Slavena Belupa na startu sezone dohvatio maksimalan učinak.

Igraj na Dinamo - Šibenik na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Obje je pobjede potpisao i Dinamo, prvo protiv Istre 1961 i potom u gostima protiv Osijeka pa bi dvoboj ovog, trećeg kola SuperSport HNL-a, mogao biti mamac nogometnim zaljubljenicima. Uostalom, igrat će se na osvježenoj podlozi, na terenu je postavljena nova, prirodna trava, a sve će to ujedno biti i zagrijavanje za Dinamov ulaz u europsku sezonu jer Plave u utorak čeka prvi ogled play-offa Lige prvaka gdje će ugostiti Qarabag iz Azerbajdžana.

"Imamo maksimalan respekt prema Šibeniku, šest bodova su osvojili u dva kola, na teškom gostovanju u Osijeku, a potom to potvrdili s novom pobjedom. Vodi ih dobar i ambiciozan trener, dugo je s ovom momčadi, prošli su cijelu drugu ligu zajedno, vidi se dosta mehanizama u igri, znaju što žele. Ne znam je li ijedan drugoligaš ikad uspio u prva dva kola dohvatiti šest bodova. Pokazali su da ih moraš respektirati, mogu te kazniti, igraju dugo zajedno, imaju glavu i rep, morat ćemo biti maksimalno fokusirani. Naravno, imat će veliki motiv u Maksimiru kao i svaka momčad koja dođe ovdje. Na nama je da imamo prvi pristup, da rasporedimo minutažu jer nas četiri dana kasnije čeka utakmica protiv Qarabaga. Želimo se dobro prezentirati i razveseliti navijače s nova tri boda", istaknuo je Dinamov trener Sergej Jakirović.

Koliko je trener zadovoljan s aktualnom formom momčadi, dakle u trenucima kad plavi ulaze u naporan ritam od dviju utakmica tjedno?

"Zadovoljan sam... Na trenutke jesam, a na trenutke i nisam. Smatram da imamo još dosta prostora, pogotovo u napadačkom dijelu igre. Ako se referiram na utakmicu u Osijeku, vidimo da smo dosta stvari mogli bolje razigrati, imali smo posjed i dominaciju, dosta dobro prevenirali njihove napade, ali možemo i puno bolje odigrati. Jasno mi je zašto je to tako, imali smo određenih problema i prije i tijekom priprema, jednostavno moramo tim igračima dati maksimalnu podršku kroz minutažu, dozirati ih kroz utakmice. Imamo plan koji ćemo sprovesti u petak, želimo da nam što više igrača bude u ritmu kako bismo što spremniji dočekali utakmice protiv Qarabaga."

Kakav je kadar na raspolaganju za petak, tko je još izvan pogona osim ozlijeđenog Maura Perkovića koji će izbivati dulje vrijeme?

"I dalje Luka Stojković i Dino Perić treniraju individualno. Vidjet ćemo, u petak imaju novi pregled. Svi ostali su na dispoziciji."

Qarabag je velikim preokretom u uzvratu trećeg pretkola Lige prvaka preskočio bugarski Ludogorec. Prvo su Bugari pobijedili u prvoj utakmici u gostima s 2:1 da bi Azeri uzvratili preokretom usred Bugarske. U 90 minuta uzvrata prvak Azerbajdžana vodio je s 3:2 što je značilo ulazak u produžetak u kojem je, pak, na kraju zasvijetlila i sedmica, čak 7:2 za goste.

"Kad gledate po Transfermarktu koliko koja momčad vrijedi, mislite da je Ludogorec favorit, ali tako je sve dok ne izađeš na teren i dok ne počne utakmica. Ludogorec je imao utakmicu u svojim nogama, a potom svojim greškama, pogotovo u užoj obrani, vratio Azere u igru. Meni je Qarabag od početka bolja i organiziranija momčad, taktički puno bolje stoje na terenu, jako su opasni, brzi i tehnički dobri, sigurno je da ćemo obje utakmice morati pripremiti tako da ih maksimalno analiziramo, smanjimo njihove vrline na najmanju mjeru, svaki će detalj biti jako važan. Nadam se da ćemo uz pomoć publike ostvariti prednost pred uzvrat."

U srijedu je u Dinamo došao i mladi lijevi bek, Španjolac Jan Oliveras.

"Da, on je mlad, potentan igrač, razvojna priča... Napravio je sve da dođe u Dinamo, baš je želio doći ovdje. Imao je dvije izdašne ponude iz Saudijske Arabije, nije išao za novcem nego za sljedećom stepenicom u karijeri. Polako ćemo ga uvesti u ritam treninga i postupno mu davati priliku da se što prije prilagodi. Priča je slična kao i svojedobna s Danijem Olmom, i Oliveras gleda igrački razvoj, a ne trči za novcem što dosta govori o njegovom karakteru."

U petak će prvi put zaigrati na novopostavljenom travnjaku.

"Jako dobro izgleda, vjerujem da ćemo se dobro prilagoditi, bili smo na njemu, nadam se da će trajati što dulje", zaključio je trener Jakirović. test

AUTOR: GNK Dinamo

SuperSport HNL

1Dinamo 27:1+66
2Šibenik 24:1+36
3Rijeka 24:0+44
4Hajduk 23:2+14
5Istra 1961 22:6-43
6Varaždin 20:002
7Gorica 21:2-11
8Lokomotiva 21:5-41
9Osijek 22:4-20
10Slaven Belupo 21:4-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

1Dinamo 27:1+66
2Šibenik 24:1+36
3Rijeka 24:0+44
4Hajduk 23:2+14
5Istra 1961 22:6-43
6Varaždin 20:002
7Gorica 21:2-11
8Lokomotiva 21:5-41
9Osijek 22:4-20
10Slaven Belupo 21:4-30

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!