Nogomet

Dinamovci garantiraju bodove, Čop protiv redovne mušterije, a Varaždinac opet prijeti Hajduku

Mario Borko • petak, 16.08.2024.
Dinamovci garantiraju bodove, Čop protiv redovne mušterije, a Varaždinac opet prijeti Hajduku

Danas od 21:00 treće kolo SuperSport HNL-a na Maksimiru otvaraju jedine dvije momčadi sa stopostotnim učinkom, Dinamo i Šibenik. Europska avantura za Osijek i Hajduk je završila i u nedjelju je pobjeda za njih imperativ...

U četvrtak je hrvatski nogomet doživio težak udarac. Hajduk, Rijeka i Osijek izgubili su svoje europske dvoboje, a to je za Splićane i Osječane značio kraj njihovog puta u Europi. Rijeka će imati popravni protiv Ljubljanske Olimpije, ali sva tri kluba u nedjelju u trećem kolu SuperSport HNL-a nemaju pravo na pogrešku.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za SuperSport Fantasy igrače ovo će biti vrlo izazovno. Nakon loših rezultata dolaze i neke promjene, a u odnosu na prošli vikend Hajduk i Osijek ostali su bez nekih od svojih najskupljih igrača, Ivan Perišića i Ramona Miereza. Rijeka je otpustila Željka Sopića i puno je upitnika oko toga kakva je sad momčadska hijerarhija kod Radomira Đalovića.

Najvažnije je za sve igrače da njihova momčad bude ispravna, a sve promjene mogu napraviti do danas u 19:30 sati. Dozvoljen je jedan transfer, aktiviranje chipova (super kapetan, džoker s klupe ili kreni iz početka), promjena formacije, kapetana i dokapetana, ali sve se radnje moraju izvršiti u zadanom roku.

Igrači moraju paziti da vrijednost ekipe ne prelazi 100 milijuna eura i da nemaju više od tri igrača iz iste momčadi jer u tom slučaju neće osvojiti bodove. Svi oni koji se tek sada žele uključiti i dalje nije kasno. Nagrade se dodjeljuju za svako kolo, za svaki mjesec tako da još ništa nije izgubljeno.

Nakon dva kola u vodstvu je ekipa Mislavovi placenici 4 koja je skupila 140 bodova. Kalifornijske gliste su prvi pratitelji sa samo dva boda manje (138).

Kod Dinama je Arber Hoxha (7 mil) u prva dva kola zabio dva gola, upisao 15 bodova i zasad se pokazuje kao igrač kojeg treba svaka Fantasy momčad. Martin Baturina je u prvom kolu skupio 15 bodova, u drugom samo dva, a protiv Šibenika je idealna prilika da ostane igrač s najviše bodova u igrici (trenutno 17).

Dinamovi obrambeni igrači su u prvom kolu protiv Istre 1961 sačuvali praznu mrežu, Ronaël Pierre-Gabriel i Stefan Ristovski zabili su svaki po gol u dvije utakmice, tako da su logičan izbor ako imate mjesta u momčadi.

Šibenik je senzacionalno otvorio sezonu sa šest bodova, ali u ovom kolu nije loše njegove igrače ostaviti na klupi. Josip Majić (7 mil) čini se kao odlična opcija za budućnost, a branič Agyemang Morrison (5 mil) trenutno je sa 16 bodova drugi igrač po bodovima u igrici i must have je opcija za nastavak prvenstva.

U subotu se u Koprivnici od 21:00 sastaju Slaven Belupo i Lokomotiva. Farmaceuti su nakon hrabrog poraza u Splitu od Hajduka, izgubili u Šibeniku i sada pred svojim navijačima moraju pod svaku cijenu doći do bodova. Moguće su određene preinake u momčadi, ali kadar Ivanu Radeljiću ne dozvoljava puno manevarskog prostora.

Mihail Caimacov (5,5 mil) odigrao je dvije solidne utakmice na poziciji desetke i nije loša opcija, a u napadu su najisplatljiviji Matej Šakota (6,5 mil) i Karlo Butić (6 mil). Ivan Čović (5 mil) najjeftiniji je golman starter, ali u prve dvije utakmice je skupio samo četiri obrane.

Lokomotiva je nakon katastrofalnog starta u Rijeci, na Kranjčevićevoj nadigrala Hajduk, ali je na kraju osvojila samo bod. Duje Čop nastavlja gdje je stao prošle sezone i s cijenom od 6,5 milijuna eura odličan je izbor. Bivši napadač Dinama i Hajduka u karijeri je najviše golova zabio upravo Slaven Belupu (13), a u zadnje dvije utakmice Farmaceutima je postigao čak četiri pogotka.

Fran Karačić (7 mil) skup je obrambeni igrač, ali iz kola u kolo pokazuje koliko je ofenzivno opasan i gostovanje u Koprivnici je odlična prilika da napokon opravda cijenu. Marin Leovac (6mil) na lijevom beku jeftinija je opcija, a Mirko Sušak (4 mil) se prometnuo u novi projekt kluba s Kajzerice i nezaobilazna je izbor za sve Fantasy menadžere.

U nedjelju od 18 sati na Poljud će istrčati Hajduk i Varaždin. Bijeli moraju pobijediti, ispali su iz Europe, remizirali s Lokomotivom, a sad im u goste dolazi momčad protiv koje su u posljednje dvije utakmice osvojili samo jedan bod. Ako će netko spasiti Hajduk to je Marko Livaja (12,5 mil) koji je jedan od glavnih kandidata za kapetana ovog kola.

Abdoulie Sanyang (6mil) odlična je opcija s obzirom na to da je vrlo jeftin i Hajduk nema krila pa bi Gambijac trebao biti starter. Hajdukova obrana ne ulijeva povjerenje, ali Dominik Prpić (5,5 mil) bi mogao krenuti od prve minute, a cijenom je najpristupačniji.

Varaždinci imaju dva boda iz dva kola, a još nisu ni primili ni zabili pogodak. Oliver Zelenika (6 mil) ima 12 bodova, zanimljiva je vratarska opcija, a protiv Hajduka je nerijetko vrlo raspoložen. Ipak, Ivan Nekić (5 mil) i dalje ostaje daleko najbolji obrambeni izbor kod Varaždina.

Momčad Nikole Šafarića ima vrlo kvalitetan napad koji još uvijek čeka na eksploziju. Marko Dabro (6,5 mil) vrijedna je čekanja. Michele Šego (6,5 mil) pravi mu društvo u napadu, a posebnu pažnju treba obratiti na veznjaka Leona Belcara (6,5 mil) koji je u kratkoj profesionalnoj karijeri dva gola zabio upravo Bijelima.

Gorica i Osijek (nedjelja 21:00) par su kojeg možda ne bi bilo loše izbjeći u ovom kolu. Osječani dolaze potreseni s dalekog putovanja u Azerbajdžanu, a Gorica je uz Slaven do sad pokazala najmanje. Božidar Radošević (5 mil) jedna je od najpovoljnijih vratarskih opcija, a u dva kola je skupio deset bodova.

Anton Matković (10 mil) jedini je igrač u formi kod Bijelo-plavih, ali s obzirom na visoku cijenu možda ga je u ovom kolu bolje izbjeći. Petar Pušić (7 mil) imao je odlične pripreme, a još uvijek se čeka njegov značajniji doprinos.

Rijeka će rane iz Švedske liječiti protiv Istre 1961, a Riječani su Puležanima u prethodne dvije utakmice na Rujevici utrpali ukupno devet golova. Puno je upitnika nad Rijekom, Istra trenutno djeluje puno stabilnije, ali u ovakvim susretima do izražaja dolazi individualna kvaliteta.

Upravo zato Marco Pašalić (10 mil) morao bi napokon pokazati svoju kvalitetu, a Niko Janković (8,5 mil) je nešto pristupačnija opcija i prvi izvođač kaznenih udaraca. Franjo Ivanović (6,5 mil) je igrač kojeg se isplati imati u svojoj ekipi, a utakmica protiv rivala mogla bi poslužiti za debi Komnena Andrića (6,5 mil).

Istra 1961 je nakon teškog stradanja na Maksimiru, kod kuće pobijedila Goricu. Oleksandr Petrušenko (6,5 mil) je donio deset bodova u prošlom kolu, ali to nije razlog da ga se stavi u momčad jer je to više anomalija nego nešto što se od njega može redovno očekivati.

Dario Marešić (6,5 mil) postao je vrlo zanimljiva obrambena opcija s obzirom na to da izvodi jedanaesterce, ali Puležani su ih prošle sezone imali samo tri. Mateo Lisica bi trebao biti startno lijevo krilo i za (6 mil) je solidan izbor, ali u momčadi Paola Tramezzanija zasad još uvijek nema igrača koji bi dugoročno garantirali bodove.

Nakon ovog kola, Dinamo kreće s Europom i zato protiv Šibenika treba iskoristiti njegove najjače snage jer će ubuduće biti sklone rotaciji. Hajduk i Osijek se maksimalno fokusiraju na prvenstvo tako da će idući vikend biti puno jasnija situacija oko njihovog idealnog sastava.

Treće kolo trebalo bi proći u znaku Dinamovih igrača i tu treba pogoditi s izborom, a sve ostalo je rizik koji može donijeti puno toga, ali dugoročno još više odnijeti. test

SuperSport HNL

1Dinamo 27:1+66
2Šibenik 24:1+36
3Rijeka 24:0+44
4Hajduk 23:2+14
5Istra 1961 22:6-43
6Varaždin 20:002
7Gorica 21:2-11
8Lokomotiva 21:5-41
9Osijek 22:4-20
10Slaven Belupo 21:4-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 27:1+66
2Šibenik 24:1+36
3Rijeka 24:0+44
4Hajduk 23:2+14
5Istra 1961 22:6-43
6Varaždin 20:002
7Gorica 21:2-11
8Lokomotiva 21:5-41
9Osijek 22:4-20
10Slaven Belupo 21:4-30

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!