Košarka

NBA liga objavila raspored za novu sezonu, Hrvatska s tri predstavnika

Branimir Korać, HINA • petak, 16.08.2024.
NBA liga objavila raspored za novu sezonu, Hrvatska s tri predstavnika
Foto: EPA

Nova NBA sezona počet će 22. listopada, objavila je sjevernoamerička košarkaška profesionalna liga u petak.

Boston Celtics će u obranu naslova započeti 22. listopada gostovanjem u New Yorku kod Knicksa.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović, sada član Brooklyn Netsa, sezonu će početi gostovanjem kod Atlanta Hawksa 23. listopada, a dva dana kasnije gostovat će kod Orlando Magica.

Ivica Zubac će sa svojim LA Clippersima novu sezonu otvoriti 23. listopada kod kuće protiv Phoenix Sunsa, a onda 26. listopada gostuju kod Denver Nuggetsa za koje od ove sezone igra Dario Šarić. Nuggetsi će prvu utakmicu nove sezone igrati kod kuće 24. listopada protiv Oklahoma City Thundera.

Za LeBrona Jamesa ovo će biti 22. sezona u NBA ligi čime će izjednačiti rekord Vincea Cartera. Njegovi LA Lakersi sezonu otvaraju protiv Minnesota Timberwolvesa 22. listopada.

Ove sezone NBA neće biti ograničena samo na utakmice u Sjedinjenim Državama, jer će se tri utakmice igrati u inozemstvu. U glavnom gradu Meksika, Ciudad de Mexicu, 2. studenog odmjerit će snage Miami Heat i Washington Wizardsi, dok će u Parizu 23. i 25. siječnja dvaput igrati Indiana Pacersi i San Antonio Spursi.

Svaka će momčad odigrati 82 utakmice u regularnom dijelu sezone. All-Star utakmica održat će se 16. veljače. Doigravanje će početi 19. travnja. Prva utakmica finala odigrat će se 5. lipnja. test

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!