Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice spremne za prvu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Sportnet, Branimir Korać • petak, 16.08.2024.
Hrvatske odbojkašice spremne za prvu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Sutra, 17. kolovoza u Gnjilanu hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija igra prvu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. godine protiv nacionalne selekcije Kosova. Hrvatske su odbojkašice iz svoje pripremne baze u Mariboru krenule put Kosova preko Zagreba i Beča, a susret se igra sutra od 20 sati.

Izbornik reprezentacije Hrvatske Igor Arbutina ukratko se osvrnuo i na dosadašnji tijek priprema: "Odradili smo vrlo kvalitetne pripreme u Zadru i Mariboru, odigrali pri tome i neke trening utakmice koje su nam jako koristile, protiv naše U-20 selekcije, reprezentacija Južne Koreje te Mađarske u Mariboru. I mogu ponoviti ono što sam već i do sada više puta istaknuo. Jako sam zadovoljan radom i ponašanjem naših djevojaka, pripreme su protekle u tom segmentu bez ikakvog problema."

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

No, zato je bilo malo problema sa sastavom i ozljedama. "S nama su neko vrijeme trenirale i djevojke koje su kasnije bile priključene u U20 reprezentaciju za EP, a najveći je problem bio upala slijepog crijeva Nine Strize koja je promptno operirana u Splitu i nadamo se da će biti spremna za početak sezone. Što se ostatka tiče, na Kosovo idemo s 14 igračica, Mirna Bečić priključuje nam se odmah idući tjedan u Osijeku gdje nastavljamo s radom jer nas tamo još očekuje susret s Rumunjkama u kvalifikacijama za EP."

A prije Rumunjske nešto o Kosovu. "Ne bježimo od uloge favorita, to nam je jasno i tako ćemo se i postaviti na tom gostovanju. Želimo se pokazati tamo u najboljem svjetlu, želimo pobjedu i znamo način kako do nje doći. Imamo dovoljno informacija o suparnicama, dobro smo se pripremili. Idemo na pravi način otvoriti kvalifikacije za Euro kako bi s dodatnom dozom samopouzdanja u subotu 24. kolovoza u Osijeku dočekali puno jaču reprezentaciju Rumunjske. No, isto tako, mogu odmah reći da ne očekujem laganu utakmicu na Kosovu, stoga se želimo nametnuti od prvog poena." test

FOTO: CEV

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!