Košarka

Luka Božić odlazi na posudbu u novog španjolskog prvoligaša

HINA, Petar Jenjić • petak, 16.08.2024.
Luka Božić odlazi na posudbu u novog španjolskog prvoligaša
Foto: Šime Zelić/PIXSELL

Luka Božić sljedeću bi sezonu trebao provesti na posudbi iz Valencije u redovima Lleide, novog španjolskog prvoligaša. To će mu biti prvi kontakt sa španjolskom košarkom...

Španjolski košarkaški prvoligaš Valencia izvijestio je u petak kako je hrvatskog igrača Luku Božića, koji je prošlog mjeseca stigao iz Zadra, posudio katalonskoj Lleidi.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Božić će u tom novom prvoligašu imati "prvi kontakt sa španjolskom ligom" te će ondje ostati do kraja sezone.

Valencia je Božića dovela iz hrvatskog prvaka Zadra kada još nije znala hoće li nastupiti u Euroligi ili Eurokupu te koliko će joj igrača trebati. U tom trenutku tek je angažirala novog trenera Pedra Martíneza.

Božić je potpisao ugovor na dvije godine, do ljeta 2026., ali trenutno se ne uklapa u Martínezovu zamisao, premda je prošle sezone bio proglašen najkorisnijim igračem ABA lige. Krilni igrač rođen u Bjelovaru zabijao je u prosjeku 20 koševa uz 8 skokova i 6 asistencija. I sezonu ranije je bio izabran za najboljeg igrača ABA lige.

"Dolazi kod nas nakon fantastičnih posljednjih sezona", izjavio je Lleidin sportski direktor Joaquin Prado uvjeren kako će im doprinijeti u mnogim dijelovima igre, napose u napadu.

"Vjerujemo da će se dobro prilagoditi na košarku u Španjolskoj i biti važan igrač", rekao je Prado.

Božić, visok dva metra, tijekom karijere je igrao i za Zagreb, Budućnost te Široki Brijeg. Sa Zadrom je prošle sezone osvojio hrvatsko prvenstvo i kup.

Lleida, iz istoimenog grada u Kataloniji, prošle sezone je bila treća u ligaškom dijelu drugoligaške sezone. U finalu doigravanja za ulazak u prvu ligu pobijedila je madridski Estudiantes 85:70.

Valencia je, pak, sezonu okončala na četvrtom mjestu u prvoj ligi, a zatim je u doigravanju ispala u četvrtfinalu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!