Nogomet

Slaven Belupo i Lokomotiva u potrazi za prvom ovosezonskom pobjedom

Mihaela Bradovski • subota, 17.08.2024.
Slaven Belupo i Lokomotiva u potrazi za prvom ovosezonskom pobjedom
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

U trećem kolu SuperSport HNL-a Slaven Belupo na svom travnjaku dočekuje Lokomotivu. Obje momčadi nadaju se kako će doći do prve pobjede...

Novi koprivnički travnjak danas ima svoju premijeru. Prošle sezone bilo je dosta prigovora na stanje travnjaka u Koprivnici, no on je promijenjen i danas bi Slaven Belupo i Lokomotiva s te strane bi trebali imati odlične uvjete.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Druga je priča kakvi će biti oni uvjeti na koje se ne može utjecati, vremenski, najavljuje se vrlo mala mogućnost kiše, a temperatura bi trebala biti i dalje visoka, bez obzira što susret počinje u 21 sat.

Slaven Belupo je na dnu ljestvice, drži posljednju poziciju i uz Osijek je jedina momčad koja još nije uspjela osvojiti niti jedan bod. Nadaju se Farmaceuti kako će se to promijeniti i nakon dva gostovanja u prvom domaćem susretu da će doći do pobjede.

Poraz su mogli izbjeći na Poljudu gdje su oštećeni u završnici susreta kada je Prpić postigao autogol, a on nije priznat. U Šibeniku pak nisu pokazali dovoljno niti za bod i morat će i više i bolje u današnjem susretu.

Lokomotiva je i ovog ljeta imala puno promjena u rosteru, a raspored je za nju bio nemilosrdan. Prva dva kola Rijeka i Hajduk, međutim iako je još uvijek u "izgradnji", uspjela je uhvatiti barem bod.

Protiv Rijeke na startu nije mogla puno napraviti, raspoloženi domaćin visoko je slavio s 4:0. Međutim u prošlom kolu u Kranjčevićevoj je ugostila Hajduk i remizirala 1:1 i susretu u kojem, je do boda došla duboko u sudačkoj nadoknadi.

Što su rekli

Ivan Radeljić, trener Slaven Belupa: "Pred nama je zahtjevna utakmica, protiv poletne i mlade ekipe Lokomotive. Moramo biti u svojem najboljem izdanju te uzeti bodove, moramo biti bolji nego do sada i početi skupljati bodove. Imperativ pobjede postoji, no on je tu prisutan za svaku utakmicu ne samo ovu."

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive: "Slaven Belupo je još bez boda i ta dva startna poraza natjerat će ga na još veći angažman protiv nas. Međutim mi u Koprivnicu idemo po bodove i vjerujem da će dečki odigrati još jednu dobru utakmicu iako imamo veći pritisak nego prije Hajduka."

Mjesto, vrijeme, sudac

Koprivnica, Ivan Kušek Apač, 21:00

Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec)

Nedostaju

Slaven Belupo: Katalinić, Krušelj, Qestaj, Lešković (ozljede)

Lokomotiva: Krivak, Canjuga (ozljede)

Prošli dvoboj

Prošle sezone ovi protivnici susreli su se četiri puta,m a Lokomotiva je upisala tri pobjede. Slaven je slavio jednom i to u Kranjčevićevoj s 3:1.

Prognoza

Posve ravnopravan dvoboj u kojem nekako vuče na remi. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!