Ostali sportovi

Glatka pobjeda hrvatskih odbojkašica na startu kvalifikacija za EP

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 18.08.2024.
Glatka pobjeda hrvatskih odbojkašica na startu kvalifikacija za EP
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Do pobjede na otvaranju kvalifikacija za Europsko prvenstvo stigle su hrvatske odbojkašice koje su slavile na gostovanju kod Kosova u tri seta...

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija uspješno je započela nastup u kvalifikacijama za nastup na Europskom prvenstvu 2026. pobijedivši na gostovanju u Gnjilanima reprezentaciju Kosova s 3:0 (25-16, 25-18, 25-9) u dvoboju prvog kola u skupini G.

Igraj na Bundesligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izabranice Igora Arbutine su do pobjede predvodile Božana Butigan s 12 poena te Mika Grbavica i Leonarda Grabić koje su osvojile po 11 poena.

U ovim kvalifikacijama sudjeluje ukupno 21 reprezentacija, a bore se za 12 preostalih mjesta na završnom turniru kojem će domaćini biti: Azerbajdžan, Švedska, Češka i Turska.

Plasman na Europsko prvenstvo izborit će sedam pobjednika skupina te pet najboljih od sedam drugoplasiranih ekipa. Osim Hrvatske i Kosova u skupini G je i reprezentacija Rumunjske.

Hrvatske odbojkašice protiv Rumunjki igrati 24. kolovoza (18 sati) u osječkoj dvorani Gradski vrt.

Preostale dvije utakmice u ovim kvalifikacijama Hrvatska će odigrati u srpnju i kolovozu 2025., kad će gostovati u Rumunjskoj (26.7.) i ugostiti reprezentaciju Kosova (2.8.). test

Kvalifikacije za EP:
Kosovo - Hrvatska 0:3 (16-25, 18-25, 9-25)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!