Košarka

U-16: Kadetkinje svladale Švedsku, već danas slijedi novi izazov

Sportnet, Petar Jenjić • nedjelja, 18.08.2024.
U-16: Kadetkinje svladale Švedsku, već danas slijedi novi izazov
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija do 16 godina upisala je pobjedu u drugom kolu Europskog prvenstva. Nakon poraza od Italije, slavila je protiv Švedske...

Ženska kadetska reprezentacija Hrvatske je u drugom kolu skupine A Europskog prvenstvu u mađarskom Miškolcu pobijedila Švedsku rezultatom 57:48.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bila je to utakmica s puno energije u kojoj su u prvoj četvrtini i jedna i druga ekipa imale najveću prednost od tri poena. U drugu se ušlo vodstvom Hrvatske 15:12. Pri vodstvu 22:17 Hrvatice su ušle u napadačku krizu pa Šveđanke nakon dvije povezane tricu bježe na sedam poena prednosti (24:31).

Ipak, u završnici prvog poluvremena hrvatskom serijom 6:0 utakmica se vraća u potpuni egal (30:31). Na krilima odlične obrane Hrvatska je u trećoj četvrtine stvorila zalihu od sedam poena prednosti (44:37).

Lola Stipić je na otvaranju posljednje četvrtine s crte slobodnih bacanja povećala prednost na 46:37, a Lori Zlatoper na isteku sljedećeg napada zabila za prvo dvoznamenkasto vodstvo Hrvatske 48:37.

Ponestalo je u tim trenucima i sreće i koncentracije pa su se Šveđanke, koje su bile "u konopcima", serijom 6:0 vratile u utakmicu (48:43).

Agresija Švedske se nastavila, no prvo je Iva Tabak pogodila jedno bacanje, pa Lola Stipić jednom, a Maja Lovrić dva puta iz igre za ugodnih 55:44 na 3:40 od kraja utakmice. Kada je Zlatoper pogodila dva bacanja za 57:45, bilo je jasno da će Hrvatska slaviti. Završilo je 57:48.

U izjednačenoj skupini nakon dva kola Njemačka ima dvije pobjede, Italija i Hrvatska po jednu, dok je Švedska bez pobjede. Sve četiri reprezentacije idu u osminu finala, a bolja pozicija im donosi, uvjetno rečeno, lakšeg protivnika u nokaut fazi natjecanja.

U nedjelju s početkom u 18 sati Hrvatska se sastaje s Njemačkom.

Protiv Švedske u redovima hrvatske reprezentacije istaknule su se Lori Zlatoper sa 17 poena, devet skokova i tri asistencije, Lola Stipić s deset poena, pet skokova i dvije asistencije, Iva Tabak s devet poena, pet skokova i dvije asistencije i Maja Lovrić s osam poena i sedam skokova. test

Europsko prvenstvo U-16:
Hrvatska - Švedska 57:48

AUTOR: HKS-cbf.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!