Nogomet

Derby della Učka: Rijeka između europskih izazova dočekuje Puljane

Petar Jenjić • nedjelja, 18.08.2024.
Derby della Učka: Rijeka između europskih izazova dočekuje Puljane
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Nogometaši Rijeke i Istre 1961 večeras igraju dvoboj trećeg kola SuperSport HNL-a. Riječani u ritmu četvrtak-nedjelja dočekuju Puljane koji su protekli vikend uzeli prvu pobjedu sezone...

Večeras završava treće kolo SuperSport HNL-a, a jedna od utakmica igra se na Rujevici gdje će Rijeka ugostiti Istru 1961. Derby della Učka počinje od 21 sat, a prvi sudac dvoboja je Toni Dadić. Njegovi pomoćnici su Ivan Mihalj i Anto Marić, četvrti sudac je Jakov Titlić, dok su u VAR sobi Fran Jović i Bojan Zobenica.

Igraj na Rijeka - Istra 1961 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bit će ovo ukupno 61. dvoboj ova dva protivnika za bodove, a Puljani će tražiti svoju tek šestu pobjedu protiv spomenutog protivnika, a drugu u 31. nastupu u Rijeci. S obzirom na to da Rijeka igra u ritmu četvrtak-nedjelja, sigurno ima nakupljenog umora te će tu tražiti svoju šansu.

Rijeka je u Švedsku, na uzvrat trećeg pretkola Europske lige, otputovala s velikim samopouzdanjem i vjerom da je bolja i da će ostati u tom natjecanju, no ipak nije uspjela. Dobro prvo poluvrijeme i dosta lošije drugo u kojem je Elfsborg bio puno opasniji i na kraju je zasluženo slavio s 2:0. Svoju priliku propustila je u prvom susretu u kojem je imala igrača više i nije uspjela to iskoristiti

U prvom kolu prvenstva Riječani su upisali visoku pobjedu protiv Lokomotive od 4:0, dok su u drugom, na gostovanju kod Varaždina, odigrali bez pogodaka 0:0. Po jedno poluvrijeme pripalo je svakoj ekipi, a kako se kasnije pokazalo, bila je to zadnja utakmica za trenera Željka Sopića, na čiju je poziciju došao Radomir Đalović. Konačna borba za europsku jesen slijedi u naredna dva tjedna kada će u četvrtom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv ljubljanske Olimpije.

Nakon visokog poraza od Dinama na otvaranju sezone, nogometaši Istre su se oporavili u drugom kolu i pred svojim navijačima upisali sva tri boda protiv Gorice (2:1). U međuvremenu je u momčad stiglo dobro znano lice. Marcel Heister bio je već član Istre od 2014. do 2016. godine, a ranije je igrao i za Zadar. Posljednjih godina osvajao je mađarska prvenstva s Ferencvarošom, kao i jedno s Ludogorecom te će njegovo iskustvo sigurno pomoći momčadi.

U kadru Rijeke neće biti Marijan Čabraja, Bruno Goda i Lovro Kitin, dok su neki igrači pod zdravstvenim problemima igrali u Švedskoj. Danas bi svoj debi trebao imati Komnen Andrić koji nije imao pravo nastupa protiv Elfsborga. Trener Zeleno-žutih Paolo Tramezzani nije isticao probleme s ozlijeđenim igračima u najavi susreta.

Ove dvije ekipe četiri su se puta susrele protekle sezone u SuperSport HNL-u. Rijeka je u prvoj utakmici na Rujevici slavila s visokih 6:0, a u drugoj nešto nižim rezultatom (3:0). Prvi dvoboj na Aldo Drosini završio je remijem (1:1), a drugi pobjedom gostujućeg sastava od 0:2.

Što su rekli

Radomir Đalović, trener Rijeke: "Posao mi je podignuti momčad i spremiti je za ovakvu važnu utakmicu. Cilj je da se vratimo pobjedama i stvorimo dobru atmosferu uoči Olimpije. To su sve mladi igrači i sigurno im je teško palo ovo ispadanje. Očekujem da će se podignuti kroz trening i biti spremni. Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv Istre koja igra malo drugačiji nogomet, s trenerom koji forsira direktan nogomet."

Paolo Tramezzani, trener Istre 1961: "Važan je tjedan iza nas, puno i dobro smo radili te jedva čekamo da počne utakmica. Čeka nas lijep stadion i jak protivnik, sviđa mi se kako Rijeka igra. Poznajemo je jako dobro, igrat ćemo na naš način, agresivno. Tako smo igrali protiv nje na Drosini pa ćemo nastaviti tim putem. Sviđa mi se kad si agresivan jer se onda ne bojiš, treba imati hrabrosti da bi se igralo na način na koji igraju moji igrači."

Mjesto, vrijeme, suci

Rujevica, Rijeka, 21:00

Suci: Toni Dadić, Ivan Mihalj, Anto Marić; 4. sudac: Jakov Titlić; VAR: Fran Jović, Bojan Zobenica

Nedostaju

Rijeka: Čabraja, Goda, Kitin (ozljede)

Istra 1961: (-)

Zadnji susret

U susretu 30. kola protekle sezone, Rijeka je na Aldo Drosini slavila rezultatom 0:2.

Prognoza

Koliko će se ovakav ritam utakmica i zdravstveni bilten odraziti na igru Rijeke, tek trebamo vidjeti. Istra bi mogla dobro parirati večeras i zaprijetiti, no domaćin bi ipak trebao doći do pobjede. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!