SuperSport HNL, 3. kolo, 18.08.2024, 21:00 h, Gradski stadion Velika Gorica
Suci: Mario Zebec, Sanja Rođak Karšić, Željko Bučar; 4. sudac: Ante Čulina
Gorica
Gorica
Luka Kapulica 38'
Damjan Pavlović 83'
2:2(1:0) Osijek
Vedran Jugović 53', 61'
Osijek

Čekat će još na prvu pobjedu: Osijek preokrenuo, Gorica ipak do boda

Petar Jenjić • nedjelja, 18.08.2024.
Čekat će još na prvu pobjedu: Osijek preokrenuo, Gorica ipak do boda
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U susretu trećeg kola SuperSport HNL-a, nogometaši Gorice i Osijeka odigrali su bez pobjednika, 2:2. Obje momčadi imale su svoje šanse, a konačni remi ipak je napravedniji ishod...

Odličnu utakmicu odigrali su Gorica i Osijek u susretu trećeg kola SuperSport HNL-a. Vidjeli smo četiri pogotka, a na kraju nijedna momčad nije uspjela doći do prve pobjede sezone. Završilo je 2:2.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dobar udarac Pedra Lime s distance na isteku sedme minute, ali odbio je Božidar Radošević. Nakon poprilično uspavanog početka, uslijedila je bolja igra od obje strane, ali prvenstveno domaćina. Sve je krenulo šutem Marka Kolara izvana koji je lako uhvatio Nikola Čavlina.

Vratar Osijeka u 26. minuti imao je dvije intervencije. Prvo je odbio udarac Merveila Ndockyta iz blizine u kornera, a upravo iz tog kornera jako dobro glavom je pucao Mario Maloča, no ponovno je odbio Čavlina. Dvije minute kasnije oštar ubačaj Jurice Pršira, ali hvata vratar gostiju.

Uslijedile su dva pokušaja na drugoj strani Domagoja Bukvića, jedan je išao daleko od gola, drugi u okvir, ali ravno u Radoševića. Nakon vrlo dobro udarca Petra Pušića prema golu Gorice, domaćin je ipak došao do zaslužene prednosti.

Igrala se 38. minuti, dobra akcija domaće momčadi, odigrao je Dino Mikanović povratnu za Luku Kapulicu koji šalje loptu u mrežu. Do kraja poluvremena konkretnijih šansi nije bilo na obje strane terena.

Odmah na poluvremenu gosti mijenjaju i uvode Naila Omerovića i Vedrana Jugovića, a obojica su sudjelovala kod pogotka u 53. minuti. Omerović je poslao visoku loptu u kazneni prostor, Anton Matković glavom spustio za Jugovića koji je s tri metra šalje pod gredu.

Stigao je preokret Osijeka osam minuta kasnije, a ponovno je u glavnoj ulozi bio Jugović. Obrana Gorice nije uspjela odbiti loptu, udarac Domagoja Bukvića završio je u bloku, isti igrač ostavlja loptu za Jugovića koji zabija još jednom.

Dobra akcija Gorice u 75. minuti i udarac Vinka Skrbina, ali Čavlina je obranio uz manje poteškoće. Osam minuta kasnije Gorica se vratila u utakmicu, Pršir je ubacio iz kornera, Krešimir Krizmanić glavom prebacio loptu za Damjana Pavlovića koji je skrenuo u mrežu. U debiju za Goricu zabio je prvi gol.

SuperSport HNL, 3. kolo:
Gorica - Osijek 2:2

SuperSport HNL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!