Tenis

Cincinnati: Sinner posebno voli Sjevernu Ameriku, Swiatek ostala bez petog finala

Mario Borko • ponedjeljak, 19.08.2024.
Cincinnati: Sinner posebno voli Sjevernu Ameriku, Swiatek ostala bez petog finala
Foto: EPA

Talijan Jannik Sinner i Amerikanac Frances Tiafoe igrat će u finalu teniskog Mastersa u Cincinnatiju. U ženskoj konkurenciji za naslov će se boriti domaća predstavnica Jessica Pegula i Bjeloruskinja Ariana Sabalenka....

Poznati su finalisti posljednjeg Mastersa prije početka zadnjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena. U muškoj konkurenciji finale u Cincinnatiju će igrati Jannik Sinner i Frances Tiafoe, a u ženskoj Jessica Pegula i Ariana Sabalenka.

Igraj teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi tenisač svijeta Sinner je u polufinalu je nakon velike borbe svladao Nijemca Alexandera Zvereva sa 7:6(9), 5:7, 7:6(4). U meču koji je trajao više od tri sata, treći igrač svijeta imao je servis za prvi set i dvije set-lopte, ali je na kraju Talijan poveo s 1-0.

Zverev je u završnici drugog seta uzvratio udarac i vratio se u meč, a u trećem nije bilo nijedne break lopte nego se pobjednik odlučivao u 13. igri u kojoj je sa 7:4 uspješniji bio Sinner.

Tiafoe je za nešto više od dva sata pobijedio Holgera Runea s 4:6, 6:1, 7:6 (4). Amerikanac je oduzeo servis Dancu koji je kod rezultata 5:3 servirao za meč, zatim je spasio dvije meč-lopte na svom servisu, da bi na kraju sa 7:4 u tie-breaku izborio svoje prvo finale Mastersa.

Talijan će pokušati osvojiti svoj 15. ATP naslov, treći iz Masters serije, zasad mu je omjer u finalima 2-2. Čak tri je igrao u Miamiju, a svih pet je izborio na tlu Sjeverne Amerike. Tiafoe ima tri naslova u karijeri, ovo će mu biti deveto finale, a neovisno o ishodu vratit će se među 20 najboljih tenisača svijeta.

U ženskom dijelu turnira Sabalenka je u polufinalu eliminirala prvu igračicu svijeta Igu Swiatek sa 6:3, 6:3, dok je Pegula bila bolja od Španjolke Paule Badose sa 6:2, 3:6, 6:3.

Poljakinja je od sedam WTA 1000 turnira ove sezone, šest puta stigla do polufinala, a nije uspjela ući u peto finale. Sabalenka je nakon tri poraza u polufinalima Cincinnatija izborila svoje prvo finale, treće iz WTA 1000 kategorije ove sezone, a u karijeri ima pet naslova.

Bjeloruskinja će u finalu igrati protiv Pegule koja je nedavno osvojila turnir u Torontu, a sada će pokušati uloviti četvrti naslov iz kategorije WTA 1000.

ATP Cincinnati, polufinale:
Jannik Sinner (Ita/1) - Alexander Zverev (Njem/3) 7:6(9), 5:7, 7:6(4)
Frances Tiafoe (SAD) - Holger Rune (Dan/15) 4:6, 6:1, 7:6 (4)

WTA Cincinnati, polufinale:
Arina Sabalenka (Bje/3) - Iga Swiatek (Polj/1) 6:3, 6:3
Jessica Pegula (SAD/6) - Paula Badosa (Špa) 6:2, 3:6, 6:3

FOTO: EPA/LUKAS COCH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!