Nogomet

Ne opraštaju se samo Vatreni, Švicarska nakon Shaqirija ostala i bez prvog vratara

HINA, Mario Borko • ponedjeljak, 19.08.2024.
Ne opraštaju se samo Vatreni, Švicarska nakon Shaqirija ostala i bez prvog vratara
Foto: AP Images

Vratar švicarske nogometne reprezentacije Yann Sommer odlučio je u ponedjeljak da odlazi u reprezentativnu mirovinu, objavio je u ponedjeljak Švicarski nogometni savez (ASF)...

Kao što to obično biva, nakon velikih natjecanja mnogi se igrači odluče oprostiti od reprezentativnog dresa. Neki to učine odmah, a neki prije prvog idućeg okupljanja. Od hrvatske reprezentacije oprostili su se Domagoj Vida i Marcelo Brozović, a Švicarska je nakon Xherdana Shaqirija ostala i bez Yanna Sommera.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nakon pažljivog razmatranja, odlučio sam završiti svoju karijeru vratara švicarske reprezentaciju. Bila mi je velika čast i privilegija moći predstavljati svoju zemlju na najvišoj razini dvanaest godina, tijekom 94 međunarodne utakmice”, rekao je Sommer koji je prvi put u reprezentativnom dresu nastupio 2012. godine.

"Završetkom još jedne grandiozne finalne faze na Europskom prvenstvu s našim susjedima Nijemcima, gdje sam prethodno proveo nezaboravne godine u Bundesligi, došlo je vrijeme za rastanak", napisao je Sommer, koji nije primio gol u 35 od 94 utakmica koliko je branio za Švicarsku.

Sommer je prvu utakmicu za Švicarsku odigrao 30. svibnja 2012. s 23 godine pod vodstvom Ottmara Hitzfelda tijekom utakmice protiv Rumunjske u Luzernu.

Sommer odlazi u mirovinu kao vratar s najviše nastupa u povijesti švicarske reprezentacije: posljednja od njegove 94 međunarodne utakmice bila je u četvrtfinalu Eura protiv Engleske 6. srpnja, a Švicarci su u Düsseldorfu ispali nakon jedanaesteraca.

35-godišnjak je trenutno vratar Intera, za reprezentaciju je kao prvi vratar branio na pet velikih natjecanja zaredom, počevši od Eura 2016., a trebao bi ga naslijediti vratar Borussije Dortmund Gregor Kobeltest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!